Jancsi és Juliska látható hétvégén a bábszínházban
Vissza

Jancsi és Juliska látható hétvégén a bábszínházban

Folytatódnak a közönség előtt játszott előadások a kolozsvári Puck Bábszínházban: május 15-én, szombaton a Jancsi és Juliska, május 16-án, vasárnap pedig a Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii) című előadást tekinthetik meg az érdeklődők.

Szombaton 11 órától a Varga Ibolya által rendezett Jancsi és Juliska című előadás látható, amelyre a négy év fölötti korosztályt várják a szervezők. Jancsi és Juliska egy reggel arra ébrednek, hogy édesapjuk bejelenti: vásárra kell vinnie a kiskecskét, hogy adósságait kifizethesse. A búslakodó gyerekeket Csipet, az erdei manócska lepi meg, aki egy titokzatos versike segítségével kincshez juttatja két kis barátját. Történetüket a Vasorrú Bába bonyolítja, de Csipet manó és Döme mackó mindent megtesz a gyerekek megmentéséért. Melyik utat válasszuk? Kiben bízzunk?– kérdezhetik egymástól kicsik és nagyok, a mesében és a valóságban egyaránt.

Az előadást Szilágyi Dezső dramatizálta, zenéjét szerezte Kötő Áron, a díszleteket Sandu Marian, a bábokat pedig Virgil Svinţiu tervezte. Előadják: Erdei Emese, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, Domokos Szabolcs és Kötő Áron.

Vasárnap, déli 12 órától a Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii) látható, Ionuț Constantinescu rendezésében, aki az előadás szövegkönyvét és zenéjét is szerezte. Az előadás a vásári bábjáték új környezetbe való átültetése. A két főszereplő egyszer csak úgy dönt, eljött az ideje útnak indulni és időn, téren átutazva bejárják a világ minden zegét-zugát. Előadják: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu és Robert Trifan. Az előadás ajánlott alsó korhatára öt év.

Jegyeket kezdés előtt fél órával lehet váltani a bábszínház pénztárában, a már megvásárolt bérletek pedig továbbra is felhasználhatók.

(Borítókép: Jelenet a Jancsi és Juliska című bábelőadásból)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ