IV. liga, 4. forduló: Vidékiek az élbolyban
Vissza

IV. liga, 4. forduló: Vidékiek az élbolyban

Alig telt el négy forduló Kolozs megye labdarúgó IV. ligájában, és már vannak csapatok, amelyek eddigi eredményeiknek köszönhetően lecövekeltek az élen. Érdekesség, hogy a táblázat első három helyét vidéki együttesek foglalják el, ami ritkán történt meg az előző bajnokságok kezdetén.

Úgy látszik a falusi (ha egyáltalán lehet annak nevezni az apahidai és szászfenesi alakulatokat) csapatok jobban átvészelték a koronavírusos időszakot, és lelkesedésből is jelesre vizsgáznak. A keret tagjai hétvégi mérkőzések alkalmával találkoznak, még edzéseket sem tartanak, a játékosok többségének munkahelye van, viszont mindent beleadnak a hétvégi meccsek során.

Nagy meglepetésre a táblázat élén az idén nyáron sok változáson átment Apahidai Sporting áll, és nem véletlenül. Az elmúlt idényben, kihasználva a járvány okozta szünetet, a Kolozsvár melletti nagyközség élenjárói rendbe tették a központ szomszédságában levő sportkomplexumot, és felfrissítették a játékoskeretet is. Az intézkedéseknek van eredménye, a Sporting a múlt hétvégén otthon fölényesen 6–2 (3–2) arányban nyert a Dési Szamos másodcsapatával szemben.

Fölényesen győzött a hazai pályán az elsőségre törő Szászfenesi SK is, amely 8–0 (2–0) arányban valósággal leseperte a pályáról az évad elején gyengélkedő újonc Kissebesi Jövőt. A vendégek az első 45 percben még valamennyire bírták az iramot, térfélcsere után azonban teljesen összeroppantak.

Jobban szerepeltek – méghozzá idegenben – az Aranyosegerbegyi Viktória labdarúgói, akik Alsódetrehemben 4–1 (1–0) arányban diadalmaskodtak a helyi Egyesüléssel szemben.

Sikeres volt a másik Torda környéki tizenegy, a Tordaszentmihályi Aranyos, amely 0–0-s első félidő után 2–0-ra verte az idén sok újonccal kiálló Szamosújvári Atletic Olimpia együttesét.

Idegenben aratott nagyarányú győzelmet a Kolozsvári Supporter 2.0. A volt Viktória idegenben (jóformán otthon, mivel a Kis-Szamos-völgyi községben bonyolítja le hazai meccseit) 6–1 (1–0) arányban nyert a Nagyiklódi Egyesülés ellen. A kolozsváriak is nagy reményeket fűznek a mostani bajnoksághoz, céljuk a III. ligába jutás, de addig nem éppen könnyű az útjuk.

Várt eredmények születtek a Gyalui Szamos–Szászfenesi Futballakadémia (2–0) és a Szamosújvárnémeti Sas–Magyargorbói Jövő (1–0) találkozókon, azzal a megjegyzéssel, hogy a Sas szurkolói jobb szereplést is elvárnak kedvenceiktől.

A táblázat első helyét az Apahidai Sporting foglalja el 10 ponttal, 16–6-os gólaránnyal. Ugyanennyit gyűjtött be a második helyezett Aranyosegerbegyi Viktória (11–5), míg a harmadik helyen a Szászfenesi SK található 9 ponttal.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre