IV. liga, 3. forduló: Szamosújvári csapatok fekete napja
Vissza

IV. liga, 3. forduló: Szamosújvári csapatok fekete napja

A Kolozs megyei labdarúgó IV. liga harmadik fordulójában általában várható eredmények születtek, kivéve a szamosújvári mérkőzést, amelyen a helyi Atletic Olimpia együttesének nem sikerült nyernie, sőt még pontot sem szerzett.

ERKEDI CSABA

A gyengébb képességű Dési CFR 2–1 (0–1) arányban nyert a bajnokság elején még feljutásról álmodozó hazaiakkal szemben. A Szamos menti kisváros másik csapata sem okozott örömet szurkolóinak, újabb csúfos vereséget szenvedett, ezúttal Gyaluban, ahol a helyi Szamos gárdája nem kevesebb, mint hét góllal küldte haza. A végeredmény Gyalui Szamos–Armenopolis 7–0 (3–0) volt. A vendégek egyszerűen nem találják fel magukat az új idényben, eddig még egyszer sem találtak be az ellenfél kapujába. Igaz, az örmények csak ifikkel lépnek pályára, ami biztos alapot ad a jövőben, de jelenleg nem felelnek meg egy megyei bajnokság igényeinek. Az újonc Dési Szamos ellenben tovább virágzik, a hétvégén is győzött 1–0 (0–0) arányban otthon a jó képességű Apahidai Sporting ellen. A találkozó egyetlen találatát a Dési Egyesülés volt hátvédje, Sergiu Coc érte el, aki nem más, mint Sabin Coc edző fia. Az évad másik nagy esélyese, a Nagyiklódi Egyesülés idegenben nyert 3–2 (0–0) arányban az újonc Kolozsvári Supporter 2.0-val szemben. Mivelhogy a vendégek kapusa, a bonchidai Székely Lóránd sérülés miatt nem vállalta a játékot, a kapuba Ionuţ Rusu hátvéd állt be, aki eleget tett kötelességének, és jól őrizte hálóját, egyik kapott gólja is tizenegyesből született.

A forduló további eredményei: • Alsószopori Jövő–Szamosújvárnémeti Sas 1–1 (0–1) • Dési Egyesülés II–Szászfenesi SK 1–3 (0–2) • Alsódetrehemi  Egyesülés–Tordaszentmihályi Aranyos 1–1 (0–0). Az Aranyosgyéresi MSC szabadnapos  volt.

A táblázatot továbbra is az újonc Dési Szamos vezeti 9 ponttal és 9–0-s gólaránnyal. Második a Nagyiklódi Egyesülés ugyancsak 9 ponttal, de 10–6-os gólaránnyal, míg a harmadik helyet a Szászfenesi SK foglalja el 7 ponttal.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Román nacionalisták közel százfős ...
Boc: továbbra is támogatjuk a város ...
Miből lett az élet?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ