IV. liga, 29. forduló: Megyei bajnok a Szászfenesi SK
Vissza

IV. liga, 29. forduló: Megyei bajnok a Szászfenesi SK

Még hátra van egy forduló a Kolozs megyei labdarúgó IV. ligából, de már ismert a bajnok. Ez nem más, mint a Szászfenesi SK, amely végig uralta a tavaszi idényt, és az utolsó menet előtt 4 ponttal vezet a hétvégén éppen szabadnapos Dési Szamos előtt.

ERKEDI CSABA

Tehát a fenesiek fogják játszani Bihar megye legjobbjával a III. ligába jutásért kiírt selejtezőt. A 29. fordulóban az éllovas hazai pályán játszott a Tordaszentmihályi Aranyossal, és 4–0 (1–0) arányban győzött. Különösen térfélcsere után szerepeltek a várakozásnak megfelelően a hazaiak, igaz az ellenfél is megkönnyítette dolgukat, ugyanis a Torda melletti alakulattól két labdarúgót is kiállított a játékvezető, méghozzá Gheorghiţă és Marius Lăkătuş fivéreket. Ezen a meccsen a Kolozsvári Egészségtől tavaly nyáron leigazolt Adrian Pintea három gólt szerzett, a negyedik találatot Paul Dârjan jegyezte. A találkozó végén elkezdődött a szokásos ünneplés, a játékosok, Călin Budişan edző, valamint a klub vezetői a pálya közepén örömhórába fogtak, kezdődhetett a fieszta. A Kolozsvár melletti gárda megérdemelte a bajnoki címet, a focisták tudták, mit akarnak, és mindvégig jól játszottak mind otthon, mind idegenben.

Máskülönben a hétvégi fordulót a hazai sikerek jellemezték, minden vendéglátó megszerezte a három pontot. Amint azt már megszoktuk idén, a Kolozsvári Supporter 2.0 csak kilenc játékossal utazott idegenbe, így történt a Dési CFR elleni összecsapás alkalmával is. Az 55. percben a bíró kénytelen volt lefújni a meccset (abban a pillanatban már 11–0 volt az eredmény), mivel a vendégek sérülések után hat emberrel maradtak.

Sok gól esett a Szamosújvári Atletic Olimpia–Alsószopori Jövő mérkőzésen is, Kilin Csaba klubelnök legénysége 5–2 arányban győzött, miután a szünetben már 5–0-ra vezetett. A párharc legjobb játékosa a télen az „örményektől” áthozott Iuliuţ Bocoş volt, aki egymaga négy gólt rúgott. Az ötödiket Gorgan szerezte, míg a szoporiaktól Varga tűnt ki két találattal. A közeli Szamosújvárnémetiben a Sas két góllal terhelte meg az Alsódetrehemi Egyesülés tizenegyét, a végeredmény 2–0 (1–0) volt a „sasok” javára.

Ugyancsak 2–0 (2–0) arányban nyert a mostani évadban hullámzóan szereplő Aranyosgyéresi MSC a Dési Egyesülés farmcsapata ellen. Az Aranyos-partiaktól Mihai Moldovan és Indrei volt eredményes, 0–0-s állásnál a désiek elrúgtak egy tizenegyest. Problémamentes meccsük volt az Apahidai Sporting labdarúgóinak, akik esti világítású találkozón Szamosfalván 5–1 (3–1) arányban nyertek az utóbbi időben visszaesett Gyalui Szamossal szemben (az első gólt a vendégek szerezték tizenegyesből). A Dési Szamos és a Nagyiklódi Egyesülés szabadnapos volt.

A táblázat élén, amint azt már jeleztük, a Szászfenesi SK áll 72 ponttal, őt követi a Dési Szamos 68-cal, a harmadik helyet pedig a Nagyiklódi Egyesülés foglalja el 58-cal, az utolsó forduló eredményei már nem változtathatnak ezen a sorrenden.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Elemző: nem sikerült megoldani azt a ...
Megnyílt Vetró András első kávéházi ...
Útválasztó felújítás előtt a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ