IV. liga, 2. forduló: Kialakulóban az élboly
Vissza

IV. liga, 2. forduló: Kialakulóban az élboly

Alig kezdődött meg a Kolozs megyei labdarúgó IV. liga új bajnoksága, és máris egyes csapatok megugrottak, kifejezve ama tervüket, hogy felsőbb osztályba kívánnak jutni.

ERKEDI CSABA

A Szászfenesi SK és a Dési Szamos már az elmúlt idényben is ezt a célt tűzte ki maga elé (a fenesiek részt is vettek a selejtezőn, de alul maradtak Bihar megye bajnokával, Váradszentmártonnal szemben), de nagy meglepetésre ezen az őszelőn felzárkózott hozzájuk az idei évad újonca, a Kolozsvári Supporter 2.0 együttesét helyettesítő Kolozsvári Viktória (amely a 60-as években kincses városunk egyik népszerű alakulata volt). Mindhárom együttes már két győzelemnél tart, és elhelyezkedtek a táblázat élére. Habár eddig csak két fordulót rendeztek, de ezek a gárdák (hozzájuk szegődik a Tordaszentmihályi Aranyos is, de a Torda melletti egyesület az elmúlt években is mindig jól szerepelt a megyei bajnokságban, plusz a nyáron felerősödött több volt harmadosztályt is megjárt játékossal). Még nem lehet pontos következtetéseket levonni, de azt elmondhatjuk, hogy a Mircea Bolba szatmárnémeti mester edzette Dési Szamos nagy eséllyel indul, a bajnokság egyik legerősebb tizenegye. Ezt a hétvégén a szamosújvári pályán is bebizonyította, ahol aránylag könnyen nyert 2–0 (2–0) arányban a helyi Atletic Olimpia csapatával szemben. A vendégek mindkét gólját a Dési Egyesülés volt játékosa, Rareş Petrean rúgta, aki az első két fordulóban hét (!) találatot ért el.

Magabiztosan győztek otthon a Szászfenesi  SK labdarúgói, nem kevesebb mint öt góllal terhelték meg a Magyargorbói Jövő kapuját. A végeredmény 5–1 (3–1) volt a bajnokok javára.

A Viktória a szamosfalvi pályán mindhárom pontot elvette a tavalyi idényben ezüstérmes, és edzőváltáson átesett Nagyiklódi Egyesüléstől. Az újoncok teljesen megérdemelten 2–0 (2–0) arányban nyertek. Aránylag rövid időn belül tapasztalt csapatot alakítottak ki a „katonák”, hiszen soraikban találhatók a volt egyetemisták, Bogdan Unguruşan, Gabriel Giurgiu és Viorel Sântejudean, s – amint azt már korábban jeleztük – a napokban hozzájuk csatlakozik a Dési Egyesüléstől egy további ex-U FC-s, Vali Lemnaru.

A papírformának megfelelő eredmény született az Alsódetrehemi Egyesülés–Aranyosegerbegyi Viktória találkozón, amelyen a hazaiak 3–1 (2–0) arányban győztek (sőt, 3–0-s állásnál Silviu Suşon, az Egyesülés edzőjátékosa ellőtt egy tizenegyest).

A forduló többi eredménye: • Tordaszentmihályi Aranyos–Gyalui Szamos 5–0 • Szamosújvárnémeti Sas–Aranyosgyéresi MSC 1–0 • Dési CFR–Apahidai Sporting 1–2.

A táblázat első helyén a Dési Szamos áll hat ponttal (9–1-es gólaránnyal), s ugyancsak hat pontja van az utána következő tordaszentmihályi (7–0) és szászfenesi (6–1) együttesnek és a Kolozsvári Viktória csapatának (5–0).


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...
Előrejelzés: Esőzések, viharok. Hol és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ