IT és Nyomdász konferencia lesz a Báthoryban
Vissza

IT és Nyomdász konferencia lesz a Báthoryban

Az informatika és nyomdászat iránti érdeklődés már az iskolapadban kialakul, és ez Kolozsvárra annál inkább jellemző, mivel a város érdeklődésének középpontjában az újítás és fejlődés áll. A Báthory IT & Print Days az első, középiskolás diákoknak szervezett IT és Nyomdász konferencia Romániában, amelynek célja a diákok kapcsolatteremtése a gazdasági és társadalmi szereplőkkel. Az esemény szervezője a Báthory Szülői Szövetség, időpontja 2018. szeptember 28-29., helyszíne a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum, és minden Kolozs megyei középiskolás diák számára ingyenes.

Kolozsvár számos IT-konferenciának és vásárnak adott és ad helyet, de mindezeket a szakembereknek és a pályakezdőknek szervezik. Ám az IT szakma iránti érdeklődés sokkal korábban kezdődik. A Báthory IT & Print Days lehetőséget kínál a középiskolás diákoknak, hogy egyenes kapcsolatba lépjenek a terület szakembereivel, speciális műhelymunkákon vegyenek részt, játékokat és termékeket teszteljenek. Ugyanakkor, ha újító ötleteik vagy projektjeik vannak, azokat egy szakemberekből álló zsűri előtt bemutathatják, és a legjobb ötleteket mentorprogramokkal vagy szponzortámogatással jutalmazzák. Az eseményen részt vesznek a helyi és nemzetközi szinten legismertebb vállalatok, cégek és informális IT iskolák, nyomdászcégek, illetve kolozsvári egyetemek.

A Báthory IT & Print Days című kezdeményezés a társadalmi felelősségvállalás, a gazdasági hatékonyság és társadalmi befogadás alapelvére épült. A középiskolásoknak és a jövőbeli informatikai szakembereknek tervezett, erős nevelési hatású projekt reális rálátást kínál a résztvevőknek a fiatalok egyéni újító ötletein keresztül történő, a szakmai társadalomba való beilleszkedésének lehetőségeire.

A projekt célja egy évente megszervezendő esemény, amelyen az IT és nyomdász szakmában szakosodott cégek és a szakma iránt érdeklődő diákok találkozhatnak. Míg a diákoknak lehetőségük nyílik információt szerezni a cégek projektjeiről, munkahely-, és szakosodási lehetőségekről, a cégek interaktív módon bemutathatják projektjeiket és kezdeményezéseiket. Így egy dinamikus, koherens kapcsolatrendszer alakul ki az oktatási és a munkavállalási területek között. A diákok – cégek interakcióját követik majd a tanároknak szervezett továbbképzések és egyéb kezdeményezések, tervek, amelyek hidat képeznek az oktatás és a szakma között.

A program szeptember 28-án 15 órakor Hello, IT & Print Brands! című konferenciával startol, 17.30 órakor kerekasztal beszélgetés kezdődik Kolozsvár jövője: Smart City címmel, 18.30 órakor pedig koktélparti zárja a napot.  Szeptember 29-én a regisztrációt követően 10 órakor IT és nyomdászati workshopok zajlanak, 14 órakor Sway us with your idea! mutatják be ötleteiket a fiatalok, 15 órakor pedig a sikeres történetek kerülnek terítékre.

Az esemény minden rendezvényén a részvétel ingyenes. A műhelygyakorlatokra (Workshop), mivel a helyek száma korlátozott, előzetes bejelentkezés szükséges. Ezt a www.bathorydays.ro oldalon található elektronikus űrlap kitöltésével tehetik meg.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ