Ismét pszichiátriai vizsgálat alá vetik Boné Ferencet
Vissza

Ismét pszichiátriai vizsgálat alá vetik Boné Ferencet

Halasztással zárult ma Molnár Beáta gyilkosának tárgyalása a kolozsvári törvényszéken: igazságszolgáltatási forrásokból megtudtuk, hogy az elhunyt áldozat jogi képviselői újabb pszichiátriai vizsgálat elvégzését kérték a Mina Minovici Országos Törvényszéki Orvostani Intézettől.

A tizenegy órára meghirdetett tárgyalás késéssel kezdődött, ugyanis egy korábbi, kábítószer- és emberkereskedelemmel kapcsolatos ügy elhúzódott. Ezt követően Boné Ferenc a Jilavai Börtönkórházból lépett videókapcsolatba a bírónővel, de kérdésre válaszolva csak annyit mondott: semmi hozzáfűznivalója nincs az ügyhöz.

Megtudtuk: a vádlottat már alávetették egy részletes pszichiátriai vizsgálatnak, ám december elején az áldozat jogi képviselői újabb vizsgálat elvégzését kérték. Igazságszolgáltatási források ezt azzal magyarázták: minden valószínűség szerint első alkalommal a szakemberek arra a következtetésre juthattak, hogy a gyilkosság elkövetésének pillanatában nem volt ítélőképessége tudatában. Ilyen esetben, jegyezte meg az igazságszolgáltatási forrásunk, a vádlottat elmegyógyintézetbe utalhatják, s nem kerül börtönbe.

Amint arról a Szabadság beszámolt, Boné Ferencet május 26-án Nagyváradon egy használaton kívül lévő tehervagonban fogták el, másnap 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, azt követően, hogy május 21-én meggyilkolta barátnőjét, Molnár Beátát. A holttestet május 22-én, vasárnap, 7.57-10.41 óra között a Bihar megyei Bárodsomos és Nagybáród helységek közötti, használaton kívüli töltőállomás közelében hagyta.

Hány év börtönbüntetésre ítélhetik Boné Ferencet?

A bírók az élet elleni egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel, gyilkossággal vádolják Boné Ferencet.

„Ez 10-20 év börtönbüntetéssel és bizonyos jogok gyakorlásának megvonásával büntethető. A bűncselekmény súlyossága és a vádlott közveszélyessége miatt a legsúlyosabb prevenciós intézkedések meghozatalára volt szükség” – olvasható abban a dokumentumban, amellyel a Kolozs Megyei Törvényszék bírói megindokolták azon döntésüket, hogy május végén elrendelték Boné Ferenc harminc napos előzetes letartóztatását.

Igazságügyi források szerint amennyiben a nyolc hónapja elzárt Boné Ferencről kiderül, hogy a gyilkosság elkövetésének pillanatában zavart elméjű volt, a férfit, aki egyébként beismerte tettét, nem zárják börtönbe.

A következő tárgyalásra március 9-én, csütörtökön 10 órakor kerül sor.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ