Ismét meghirdeti Viva la musica nevű fotópályázatát a magyar opera
Vissza

Ismét meghirdeti Viva la musica nevű fotópályázatát a magyar opera

Második alkalommal hirdeti meg a zene világnapja alkalmából Viva la musica nevet viselő fotópályázatát a Kolozsvári Magyar Opera. A beküldési határidő október elseje.

„Olyan fotókat várunk a versenyzőktől, amelyek a zene fogalmának vizuális reprezentációiként a lehető legkreatívabban képviselik azt” – olvasható az opera közleményében, amelyben azt is részletezik, hogy a fődíjat szakmai zsűri döntése, a közönségdíjat pedig online szavazatok alapján ítélik oda.

Amint írják, pályázni 3000x4000 pixeles digitális fotókkal lehet, kortól és szakmai képzettségtől függetlenül bárki benevezhet a versenyre, egy személy pedig több fotóval is jelentkezhet. Az elkészült pályamunkákat az alkotó teljes nevének megadásával az org@hungarianopera.ro címre várják október elsejéig.

A pályamunkák beérkezését követően október 2-án minden alkotást közzétesznek az intézmény Facebook-oldalán, ezzel elkezdődik a szavazás és a legtöbb kedvelést összegyűjtő fotó elnyeri a közönségdíjat. Szavazni – lájkolni – október 2. és 5. között lehetséges. Október 7-én a a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik az opera emeleti előcsarnokában, a zsűri pedig a tárlat megnyitóján átadja a díjakat.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre