Ismét kitakarították a Tordai-hasadékot
Vissza

Ismét kitakarították a Tordai-hasadékot

A Kolozs Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat védett területekért felelő részlege, partnerségben a Tordai-hasadéki kötélpálya-állomás újabb takarítási akciót szervezett a Tordai-hasadék Természetvédelmi Területen múlt hétvégén.

Az eseményen közel 50 önkéntes vett részt, akik a szervezőkkel közösen kitakarították a hasadékhoz vezető szurdokot és annak fennsíkját, ahonnan 50 zsák szemetet gyűjtöttek össze. A szemét elszállításáról Tordaszentmihály és Péterháza polgármesteri hivatala gondoskodott.

– Az igazán örömteli tény az, hogy, ahogy az idő telik, egyre kevesebb a hasadékban összegyűjtött szemét mennyisége. Ez, minden kétséget kizáróan, azoknak a tudatosító tevékenységeknek tudható be, amelyeket a rohamosztagosok és a hegyimentők szerveznek a látogatók jobb tájékozottsága érdekében. Emellett, azt is figyelembe kell vennünk, hogy az összegyűjtött szemét jórésze nem a látogatók után marad itt, hanem a Hesdát-patak vize sodorta magával esőzéskor – nyilatkozta Alin Tișe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke.

A Kolozs Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat évente kétszer szervez nagyszabású takarítást, tavasszal és ősszel, amelyek az évközben, más szervezetekkel partnerségben szervezett számos hulladékgyűjtéssel egészülnek ki.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: Néhány kivételtől eltekintve ...
Asztúria hercegnője-díj – Marina ...
Országszerte lassult a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ