Ismét kitakarították a Tordai-hasadékot
Vissza

Ismét kitakarították a Tordai-hasadékot

A Kolozs Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat védett területekért felelő részlege, partnerségben a Tordai-hasadéki kötélpálya-állomás újabb takarítási akciót szervezett a Tordai-hasadék Természetvédelmi Területen múlt hétvégén.

Az eseményen közel 50 önkéntes vett részt, akik a szervezőkkel közösen kitakarították a hasadékhoz vezető szurdokot és annak fennsíkját, ahonnan 50 zsák szemetet gyűjtöttek össze. A szemét elszállításáról Tordaszentmihály és Péterháza polgármesteri hivatala gondoskodott.

– Az igazán örömteli tény az, hogy, ahogy az idő telik, egyre kevesebb a hasadékban összegyűjtött szemét mennyisége. Ez, minden kétséget kizáróan, azoknak a tudatosító tevékenységeknek tudható be, amelyeket a rohamosztagosok és a hegyimentők szerveznek a látogatók jobb tájékozottsága érdekében. Emellett, azt is figyelembe kell vennünk, hogy az összegyűjtött szemét jórésze nem a látogatók után marad itt, hanem a Hesdát-patak vize sodorta magával esőzéskor – nyilatkozta Alin Tișe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke.

A Kolozs Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat évente kétszer szervez nagyszabású takarítást, tavasszal és ősszel, amelyek az évközben, más szervezetekkel partnerségben szervezett számos hulladékgyűjtéssel egészülnek ki.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Főhajtás, hála és virág a magyar ...
VIDEÓ - Fáklyás menet 1956 emlékére ...
VIDEÓ - Ünnepi műsor október 23-a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ