Johannis sürgeti a PSD-t: „erre volt a legkevésbé szükségünk”
Vissza

Johannis sürgeti a PSD-t: „erre volt a legkevésbé szükségünk”

A kormányzó Szociáldemokrata Pártot (PSD) sürgette a héten előállt kormányválság megoldására szombaton Klaus Johannis jobboldali államfő.

„Erre volt a legkevésbé szükségünk. Minden kommunikációs csatornán arra kértem a PSD-t, hogy sürgősen zárja le ezt a válságot. Nyitottságot tapasztaltam a világban, láthatták, az Egyesült Államokban nagyon jól fogadtak, nyitottak velünk szemben Európában, már csak egy stabil kormányra van szükségünk” – állapította meg Klaus Johannis Nagyszebenben.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miképp kellene kilábalnia a kormánypártnak a válságból, azt mondta, nem akarja a szociáldemokratákat leckéztetni, az ő dolguk, hogyan járnak el. „A PSD nagy párt, és remélem, hogy nagyon gyorsan meg tudja oldani a problémáit” – mondta Johannis.

Az elnök Xavier Bettel luxemburgi kormányfőt látta vendégül Nagyszebenben, a találkozót abból az alkalomból tartották, hogy tíz év telt el, amióta 2007-ben Luxembourg Nagyszebennel osztotta meg az Európa kulturális fővárosa címet, példátlan városfejlesztési lehetőséghez és azóta is kiemelkedően magas idegenforgalomhoz segítve a szász történelmi hagyományokat ápoló várost, amelynek akkor Klaus Iohannis volt a polgármestere.

A luxemburgi miniszterelnök romániai látogatása alkalmával találkozott a szociálliberális koalíció politikai támogatásától a napokban megfosztott Sorin Grindeanu kormányfővel is. Közös sajtóértekezletükön Xavier Bettel úgy vélekedett: politikai válságok mindenütt előfordulnak, az a fontos, hogy Románia mielőbb visszanyerje stabilitását és működőképesek maradjanak azon intézményei, amelyekre az európai partnerszervezetek támaszkodhatnak.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Liviu Dragnea lemondását követelik ...
Szanyi Tibor eljárást kezdeményez ...
Kolozs megye: Év eleje óta 38 személy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ