Iohannis: Románia díjazni fogja a holokauszt oktatásához hozzájáruló személyiségeket
Vissza

Iohannis: Románia díjazni fogja a holokauszt oktatásához hozzájáruló személyiségeket

Románia évente díjazni fog egy olyan romániai vagy külföldi személyiséget, aki hozzájárult a holokauszt oktatásához és kutatásához, illetve az antiszemitizmus megelőzéséhez és leküzdéséhez - jelentette be ma Malmőben Klaus Iohannis.

Az államfő a svédországi városban zajló nemzetközi holokauszt-fórumon számolt be a holokauszt-emlékezet erősítését szolgáló romániai kötelezettségvállalásokról. Elmondta, hogy jelenleg folyamatban van a holokausztról szóló iskolai tananyag felfrissítése, és a román hatóságok erőfeszítéseket tesznek a romániai zsidó közösség történetét és a holokausztot bemutató bukaresti múzeum felavatására.

Klaus Iohannis emlékeztetett arra, hogy a román kormány májusban elfogadta az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzéséről és leküzdéséről szóló országos stratégiát, illetve januárban antiszemitizmus és idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottat nevezett ki.

„Mindezek az intézkedések megszilárdítják Románia elkötelezettségét a múltja felvállalására és a holokauszt tragédiájának elismerésére” - jelentette ki a nemzetközi fórumon az államfő.

(Bortókép: Iohannis Malmőben. Fotó: www.presidency.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ