Iohannis: kritikus helyzetben vagyunk
Vissza

Iohannis: kritikus helyzetben vagyunk

“Kritikus helyzetben vagyunk, ezért most a legfontosabb a lakosság védelmének a biztosítása” – jelentette ki Klaus Iohannis tegnap kora esti sajtótájékoztatóján.

Az államfő felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg különösen fontos a járvány ellenőrzés alatt tartása. Iohannis a Szociáldemokrata Pártot (PSD) vádolta meg azzal, hogy hihetetlen cinizmussal szabotálta el a “karanténtörvény” elfogadását, amelynek következménye a napi ezer fölötti esetszám.

Az államfő aktuálpolitikai kérdésekre is kitért, többek között a helyhatósági választásokra, amelynek kapcsán kijelentette: jogosan merül fel ennek elhalasztásának a kérdése, de vajon ennek van-e értelme, hiszen nem lehet tudni, hogy alakul a járványhelyzet. Mint mondta, a választásokat megfelelő körülmények között meg lehet szervezni, inkább a kampány lebonyolítása okoz gondokat.

Ami a nyugdíjak és a gyermekpénz megemelését illeti, Iohannis kifejtette: nyilvánvalóan az eredetileg tervezett mértékben ez jelenleg nem lehetséges a szükséges anyagi források hiánya miatt, s várhatóan több szakaszban kerül sor majd erre.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában ismét meghaladta az 500-at a ...
Tetemes bírság a Mozi+-nak rossz ...
Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ