Intézkedéscsomagot fogadott el a BBTE vezetősége hallgatói megsegítésére
Vissza

Intézkedéscsomagot fogadott el a BBTE vezetősége hallgatói megsegítésére

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem új intézkedéseket fogadott el azon hallgatók megsegítésére, akiket az országos korlátozások miatt felfüggesztett frontális oktatás hátrányosan helyzetbe hoz.

Az oktatási tevékenységek online platformokra történő átvitelére való tekintettel a BBTE vezetősége 2020. március 30-án, hétfőn úgy határozott, hogy 225 ezer lejt különít el azon hallgatók anyagi támogatására, akiknek személyi számítógép hiányában nem áll módjukban részt venni az online oktatási tevékenységekben. Az összeg 150 személyi számítógép megvásárlására irányul a szociális ösztöndíjra jogosult hallgatók számára, akiknek nincs személyi számítógépük.

Az anyagi hozzájárulás arányosan oszlik meg az egyetem karai között, a 2019/2020-as tanév II. félévében szociális ösztöndíjra benyújtott kéréseknek megfelelően, betartva az ösztöndíjszabályzat előírását a prioritási sorrendre vonatkozóan. A kedvezményezettek fejenként 1500 lej támogatásban részesülhetnek.

Ugyanakkor a BBTE vezetősége úgy döntött, hogy 500 ezer lejjel egészíti ki a szociális ösztöndíjak fedezésére elkülönített összeget annak érdekében, hogy a 2019/2020-as tanév II. félévére vonatkozó összes érvényes szociális ösztöndíjkérést lefedje, így a szociális ösztöndíjak fedezésére fordított teljes keret kétmillió lej lesz.

A BBTE ezzel egyidejűleg törölte a következő tanév tandíjainak növelésére irányuló javaslatokat, és úgy határozott, hogy azokat a 2019–2020-as tanévben érvényes szinte korlátozza.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Novák Eduárd: 2032-ben Románia a ...
Gheorghiță: az oltások hatékonyak az új ...
Tíz napos csúszást okoz a kevesebb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ