Ingyenes online Rossini Gála a Müpából
Vissza

Ingyenes online Rossini Gála a Müpából

Gioachino Rossini operáiból ad elő részleteket a pécsi Pannon Filharmonikus zenekar (PFZ) pénteken este a Müpából egy ingyenesen megtekinthető online gálakoncert keretében – közölte az együttes az MTI-vel.

A budapesti kulturális intézményben, annak megnyitása óta bérletes koncertsorozattal szereplő PFZ muzsikusait az esten a fiatal német karmester, Nikolas Maximilian Nägele vezényli, az előadáson Láng Dorottya, Horváth István és Kálmán Péter énekesek mellett zongorán Harazdy Miklós működik közre – írták az együttes közleményében.     

A közönség Rossini többarcú zenei világába kap bepillantást, így életművének vígoperaiból és mély gondolatiságot hordozó műveiből is felcsendülnek majd részletek. A szervezők szándéka szerint olyan műsor állt össze, amely az operával ismerkedők számára is nyújt kapaszkodót a befogadáshoz.     

A női szerepekben Láng Dorottya mezzoszoprán operaénekesnő hozza közelebb a Rossini megálmodta világot, amelyben Horváth István tenor és Kálmán Péter basszbariton énekesek lesznek partnerei. A közleményben kiemelték, hogy mindhárom művész számos nemzetközi produkció, külföldi sikerek révén szerzett magának rangos helyet az opera világában.     

Az est ifjú karmestere a német Nikolas Maximilian Nägele, aki az egyik legnagyobb dirigens, Christian Thielemann asszisztenseként Salzburgban és Bayreuthban csiszolhatta tudását, a legrangosabb versenyeken vett részt, a berlini Deutsche Oper büszkesége.     

A közlemény szerint a hangversenyen Rossini öt különböző operájának részletein, nyitányokon és áriákon keresztül találkozhat a közönség a szerző munkásságának különböző szeleteivel.     

Az ingyenes hangverseny a PFZ honlapjáról és YouTube-csatornájáról, valamint a Müpa honlapjáról is elérhető pénteken este romániai idő szerint fél kilenctől.

(Borítókép forrása: Pannon Filharmonikusok Facebook-oldal)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nőnapi köszöntő az Operettissimo ...
Tasnádi: mindennek a törvény ...
Koronavírus - Meghaladta a négyezret a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ