Ingyenes filmvetítések a magyar film napján a Sapientián
Vissza

Ingyenes filmvetítések a magyar film napján a Sapientián

A Magyar Nemzeti Filmalap kezdeményezésére a magyar film napján vetítésekre kerül sor több magyarlakta település mozijában és intézményeiben. Ehhez csatlakozott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara és Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

A közösen szervezett eseményre április 30-án, kedd délután 4 órától kerül sor a kar Tordai úti épületének Hunyadi Mátyás dísztermében, ahol ezúttal három film tekinthető meg ingyenesen, derül ki a szervezők közleményéből.

Először két klasszikus, majd egy új film kerül a vászonra. Délután 4 órától a A Pál utcai fiúk (1968) tekinthető meg, ezt követi 18 órától a Valahol Európában (1947) klasszikus alkotás, majd 20 órától a 16 éven felüli, erős idegzetű nézők a Kút (2016) című filmet követhetik. A vetítés folyamán a szervezők angol nyelvű feliratot is biztosítanak a filmalap jóvoltából, hogy a nem magyar ajkú érdeklődők is ízelítőt kaphassanak a magyar filmkultúrából, olvasható a közleményben.

A magyar film napját az első magyar film, A táncz 1901. évi bemutatójának évfordulójára tűzte ki tavaly a Magyar Nemzeti Filmalap. Ennek ünneplésére több helyszínen is vetítésekre kerül sor, a Filmalapközel hatvan filmet – új mozifilmeket és digitalizált-felújított klasszikusokat – tett elérhetővé azok számára, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kétszáz lejes utalványokkal támogatják ...
Köztéri defibrillátorokat helyeztek ki ...
DNA-mérleg: húsz év alatt 15 ezer ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ