Incidensek az U FC–Steaua mérkőzésen: eddig 18 bírság
Vissza

Incidensek az U FC–Steaua mérkőzésen: eddig 18 bírság

Több ízben is összeverekedett a Kolozsvári U FC és a Bukaresti Steaua szurkolótáborainak keménymagja, valamint a csendőrség a két csapat csütörtök esti, sétatéri mérkőzése előtt és alatt – a csendőrök eddig 18 rendbontót azonosítottak, akiket összesen 8700 lejre bírságoltak rendbontás, valamint a sportversenyek során elkövetett erőszak megelőzését célzó 2008/4-es számú törvény alapján. További két szurkolót írásos figyelmeztetésben részesítettek a fentiek miatt.

Az első, kisebb balhé még a Főtéren tört ki, ahol a Steaua szurkolói gyülekeztek, nem sokkal fél öt előtt – a vendégek két, a hazaiak három szurkolója verekedett össze, de a csendőrök viszonylag gyorsan véget vetettek a bunyónak, és a résztvevőit azonosították és megbírságolták. A hepaj bő egy órával később az Óvárban folytatódott.

Fél hat után a Karolina téren gyülekező U-s szurkolók közé keveredett be hét, balhét kereső bukaresti fanatikus, a tömegverekedést a csendőrök megfékezték, szétválasztva a két csoportot. Egy hazai ultrást őrizetbe is vettek, ám miközben az autójukhoz vitték, rájuk támadt két Steaua-drukker – egyiküket elfogták és szintén bekísérték.

A mérkőzés sem volt incidens-mentes: a bukaresti szurkolótábor tagjai egy adott pillanatban törni-zúzni kezdtek, megpróbáltak behatolni a pályára illetve a hazai szektorba; az ezt megakadályozni siető csendőröket a széttört székek és a kerítés darabjaival dobálták meg – a csendőrök könnygázt is bevetettek ellenük.

A csendőrök közleménye – és tudomása – szerint a történtek során senki sem sérült meg sem a szurkolók, sem a rendfenntartó erők köréből. Hozzátették: folyik az incidensekben részt vevő további személyek azonosítása a törvényes lépések meghozatala érdekében, ugyanakkor a csendőrök a saját erőik fellépését is megvizsgálják, az incidens összes körülményének tisztázása érdekében.

(Fotó: Tatiana Untilov / Marius Jucan/Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Egyelőre nem terveznek megszorító ...
A jegybank 4,75 százalékra emelte az ...
Kiépült Bálványosváralja és Mikeháza ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ