IGSU-mérleg a harmadfokú készültség után: 81 személyt evakuáltak, 332 háztartást árasztott el a víz
Vissza

IGSU-mérleg a harmadfokú készültség után: 81 személyt evakuáltak, 332 háztartást árasztott el a víz

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt a tűzoltók 10 megyében, több mint 300 háztartásból szivattyúzták ki a beáramlott vizet. A legsúlyosabb helyzet Beszterce-Naszód megyében alakult ki, ahol 13 települést árasztott el a víz, és 81 személyt kellett kimenekíteni ideiglenesen a vörös árvízriadó idején.

„Tegnap és az éjszaka folyamán összesen 45 azonnali, sárga figyelmeztetés, narancssárga riasztás és vörös riadó volt érvényben az időjárás és a hidrológiai jelenségek miatt. A veszélyese meteorológiai jelenségek 10 megye – Beszterce-Naszód, Brassó, Kolozs, Kovászna, Hunyad, Hargita, Máramaros, Szeben, Szilágy és Szatmár megyék – 32 településén okozott károkat” – közölte szerdán reggel a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).

 „Beszterce-Naszód megyét érintette a legsúlyosabban az áradás, ott 13 településen volt árvíz. Az udvarokon felgyűlt vízmennyiséget figyelembe véve, Besztercén és Szászbudakon 81 személyt evakuáltak, akkor térhetnek vissza otthonaikba, amikor levonul a víz. Ugyanakkor 5 turjágói személy is ideiglenesen rokonoknál húzódik meg, mivel egy földcsuszamlás veszélyezteti otthonukat” – derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

A vihar idején átmenetileg leállt a vasúti közlekedés Szilágy megyében, Sarmaság és Zilah között.

Beszterce-Naszód, Konstanca és Szilágy megyében a RO-ALERT rendszer is jelezte a narancssárga riasztást, illetve a vörös riadót.

Az IGSU tájékoztatása szerint szerda reggel még Beszterce-Naszód megyében dolgoznak az árvíz okozta károk eltávolításán.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Osztrák Nagydíj: Bottas nyerte a nyári ...
Újra kinyitja kapuit a Louvre
I. liga, rájátszás: felső- és alsóházi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ