Ifjú feltalálókat, tudósjelölteket keresnek
Vissza

Ifjú feltalálókat, tudósjelölteket keresnek

Középiskolások nevezését várja a 2019/2020-as tanévre szóló Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny, a fiatalok műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka eredményével pályázhatnak. A versenyt a Magyar Innovációs Szövetség bonyolítja le, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával – tájékoztattak a szervezők.

A versenyre egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhatnak 1999. október 1. és 2006. augusztus 31. között született fiatalok, akik még nem kezdték meg felsőoktatási tanulmányaikat. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az EU-döntőre csak azok juthatnak ki, akik magyarországi iskolába járnak, vagy kettős állampolgársággal rendelkeznek – olvasható a szervezők közleményében.

Jelentkezni a kidolgozandó vagy megoldandó feladat legtöbb 2 oldalas vázlatának a www.innovacio.hu/nevezes oldalra való feltöltésével lehet, 2019. november 27-én, 15 óráig. A nevezésnek ugyanakkor tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, továbbá a résztvevő(k) adatait, és a konzulens, vagy felkészítő tanár nevét, e-mail címét és telefonszámát. Pályázni lehet továbbá a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, máshol nem használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, illetve konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, illetve műszaki alkotással is részt lehet venni.

A pályamunkákat zsűri bírálja, az első helyezett(ek) havi 30 ezer forintos ösztöndíjat kap(nak) egy éven keresztül, a második díjas(ok) 20 ezer, a harmadik díjas(ok) pedig 10 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek szintén egy évig szakmai, tudományos továbbfejlődésük támogatására.

Az üzleti hasznosításra alkalmas pályázatok készítőit a Startup Campus program ingyenesen üzleti és startup forrásszervezési képzésben, mentorálásban részesíti. A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 ezer Ft-os ösztöndíját is megkapja. Az első és második helyezett fiatalok által megjelölt középiskolai tanár egyszeri 100 ezer Ft-os ösztöndíjban részesül.

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1–3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot kaphatnak a magyarországi egyetemi felvételi folyamán.

A legjobb három pályázat lehetőséget kap továbbá a 2020 szeptemberében, Salamancaban (Spanyolország), az Európai Unió által szervezett európai döntőn, amelyen 40 ország diákjai mutatják be innovációjukat. A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (INTEL ISEF), a Stockholm International Youth Science Seminar-on, ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen, a China Adolescent Science & Technology Innovation Contest (CASTIC) versenyen stb.

A versennyel kapcsolatos további részletek a www.innovacio.hu weboldalon érhetőek el.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

III. liga 8. forduló: Dési győzelem a ...
Rálőttek egy ortodox papra a ...
Elhunyt Sir Sean Connery

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ