Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?
Az irodai kötött munkát sokan felcserélik rugalmasabb, szabadabb munkastílusra
Az irodai kötött munkát sokan felcserélik rugalmasabb, szabadabb munkastílusra
Vissza

Idejétmúlt a 8 óra munka, 8 óra pihenés?

Szembetűnő átalakulás figyelhető meg a romániai munkaerőpiacon az utóbi két-három évben – állapították meg szakemberek, akik munkaerőközvetítéssel, személyzeti ügyekkel foglalkoznak. A változások érintik a munkavégzés stílusát, a munkavállalók és munkáltatók elvárásait illetve egymással szembeni igényeit, az állásajánlatokat, a különféle tevékenységekre vonatkozó elképzeléseket. Megállapították, hogy furcsán ellentmondásos helyzet állt elő a munkaerőpiacon: egyrészt elég sokan keresnek állást, másrészt elég sok állásajánlatot hirdetnek meg – ennek ellenére kevesen helyezkednek el, és kevés munkaadó talál számára megfelelő személyzetet. Ezt azzal magyarázzák többek között, hogy a munkavállalók öntudatosabbak lettek, jobban megválogatják mit és mennyi pénzért meg milyen előnyökért vállalnak el, de ugyanakkor a munkáltatók szakmai elvárásai sem teljesülnek. Az emberek már nem hajlandók a régen megszokott módon lekötni magukat.

Úgy tűnik, idejétmúlttá vált a hagyományos munkamodell, amely (helyhez, irodához) kötött és rendszerint napi nyolc órás tevékenységet jelentett – ehelyett mindinkább előnyt élvez a rugalmasság, a hibrid munkavégzés, a munka-magánélet egyensúlyának biztosítása. 

Ú. I.

A munkaközvetítéssel, munkaerő elhelyezéssel foglalkozó cégek, mint például az eJobs, a Best Jobs, vagy személyzeti ügyekkel foglalkozó szakemberek úgy vélik, Romániában az utóbbi két-három évben sokkal nyitottabbá, rugalmasabbá vált a munkamodell: ha 2020 elején Európában nálunk voltak legkevésbé nyitottak a munkaadók a távmunkára, mostanra ez a munkastílus szinte minden tevékenységi területen (természetesen azon foglalkozások esetében, ahol ez egyáltalán megvalósítható) a normalitás egyik formájává vált.

Rugalmasabbak a munkaadók a távmunka tekintetében

Tavaly több mint 30 ezer távmunkát hirdettek meg, amely 29,4%-kal több mint 2021-ben, és 490%-kal több 2019-hez mérten, sőt, idén januárban már meghaladja a 3 ezret a meghirdetett távmunkák száma. Ez annak a jele, hogy e tekintetben a munkáltatók rugalmasak maradtak, de ez a rugalmasság inkább a hibrid, semmint a teljes távmunkarend elfogadásának irányába mutat – vélik. Az eJobs felmérése szerint jelenleg az országban az alkalmazottak 46,1%-a kizárólag a munkahelyéről dolgozik, 18,4% teljes munkaidőben otthonról, a többiek pedig beosztják az otthonról és a munkahelyről végzett tevékenységet a következőképpen: 18,8% a hibrid munkavégzést választotta a munkaadó programbeosztása szerint, 13,7%-nak be kell mennie ugyan a munkahelyére, de szabadon eldönthette, hogy mikor, és alig 3% azoknak az aránya, akik kizárólag gyűlésekre és egyéb találkozókra járnak be a cégszékhelyre. Mindez tehát a munkaadóval egyetértésben kialakított munkamodell rugalmasságát jelzi. Szintén a felmérésben részt vevők nyilatkozatai alapján rámutattak: 57,1% állítja, hogy havonta legalább öt napot dolgozik az irodában, a munkahelyén, 14,3% havonta csak egyszer, 9% kétszer, 7,1% háromszor, 12,4% pedig havonta négy napot dolgozik az irodában.

Vannak hátrányai az otthon végzett munkánakArra a kérdésre, hogy milyen változtatásokat szeretnének idén a munkamódszerükben, a legtöbben (28,3%) azt válaszolták, hogy hibrid munkát szeretnének, de nekik kell eldönteniük, hány napot töltenek az irodában; 23,6% kizárólag otthonról szeretne dolgozni, 20,1% pedig növelné a távmunkában töltött napok számát. Ezzel szemben 1,5% azt tervezi, hogy többet dolgozik majd az irodából, 22,6% pedig úgy döntött, hogy 2023-ban már csak a munkahelyéről fog dolgozni. E két utóbbi esetben a válaszadók 40,4%-a azt válaszolta, hogy ebben a döntésükben teljes mértékben a munkaadójuk elvárásának tettek eleget, 59,6% viszont úgy érezte, már nem kényelmes az otthonról végzett munka és változtatni szeretnének. Vannak olyan hátrányok, amelyekkel a munkavállalók is tisztában vannak, és amelyek miatt sokan lemondtak a kizárólag otthonról történő munkavégzésről. Ilyenek az elidegenedés érzése, a kollégákkal való szocializáció hiánya, a magánélet és a szakmai élet közötti határvonal elmosódása – csak néhány ok, amiért ma azt látjuk, hogy a legkeresettebb munkamódszer nem feltétlenül a távmunka, hanem a hibrid munkamodell.

A munkaerőpiacon nem találkozik a kínálat a kereslettel

Általában a munkaerőpiaci rugalmasság fontosságára világítanak rá a szakemberek, egyfelől a munkaadók tekintetében, hiszen annak érdekében, hogy a már általánossá váló munkaerőhiányt kezelni tudják, egyéb engedményekre is szükség van a részükről. Ide lehet sorolni a munkabért, a szabadságokat, a javadalmazás melletti különféle kedvezményeket, amelyek bérkiegészítésként illetik meg az alkalmazottakat. Másfelől a munkavállalóknak is alkalmazkodniuk kell, továbbá meg kell felelniük a szakmai elvárásoknak is, amelyek hiánya esetükben nagymértékben hozzájárul a nehezebb elhelyezkedéshez. Ezért alakult ki jelenleg a munkaerőpiacon az az ellentmondásos helyzet, hogy miközben nagy a kínálat a munkavállalók részéről – hiszen sokan több hónapja, vagy akár egy éve állástalanok –, mégsem keresik meg őket a munkaadók, hiába van kínálat munkahelyből is. Szakemberek szerint ez azt tükrözi, hogy nem találkozik a kínálat és kereslet. Mert ugyanígy a munkáltatók sem találnak számukra megfelelően képzett személyzetet.   

A munkáltatói rugalmasság olyan kritériummá lépett elő, amelyet a jelöltek figyelembe vesznek, amikor új munkahelyet keresnek. A felmérésben résztvevők 60,9%-a például azt állította, hogy nem lenne alkalmazott olyan vállalatnál, amely nem támogatja a távmunkát vagy a hibrid munkát. 

{Tovább olvasható még 611 szó.}
A válaszadók 26,6%-a válaszolta, hogy ez az a szempont, amely a legnagyobb mértékben befolyásolná egy új állásajánlat elfogadására vonatkozó döntését. Az álláskeresők 55,5%-a számára a legfontosabb a fizetés, 7,4% elsősorban az előléptetési lehetőségeket keresi, 5,9% szerint pedig a kollégák, a munkaközösség a legfontosabb szempont valamely állás e
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ