I. liga, 11. forduló: CFR-vereség az UTA-tól
Vissza

I. liga, 11. forduló: CFR-vereség az UTA-tól

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata sorozatban második hazai mérkőzésén maradt alul: a Medgyesi Gázmetán után a László Bálint edzette újonc Aradi UTA-tól szenvedett vereséget a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban a román labdarúgó bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában.

Dan Petrescu együttese rossz előjelekkel indult neki a találkozónak: kiderült, hogy Ciprian Deac, Ovidiu Hoban és a nemrég leigazolt tunéziai–francia Szíám Ben Júszef koronavírustesztje pozitív lett, így ők elkülönítésbe vonultak (Deacot és Hobant kedden még egyszer letesztelik az Európa Liga-csoportmérkőzés előtt).

Ennek ellenére a kolozsváriak nagyrészt uralták a találkozót, az aradiak főleg Florin Iacob kapusnak köszönhetik meglepő győzelmüket. A hálóőr mindent védett, az első játékrészben még saját hátvédjének, a brazil Erico Constantino da Silvának a fejesét is, aki szögletre akart menteni. Előtte pedig a brazil William Soares da Silva távoli lövését is megfogta a kapus. S amikor már nem tudott védeni, akkor kisegítette a felsőléc: a 42. percben Alexandru Chipciu kapáslövése a kapufán csattant. Az UTA egyik ellentámadásánál azonban a 75. percben a csereként beáll Valentin Buhăcianu két védőt lefutva tálalt Ioan Hora elé, aki 16 méterről, laposan lőtt egykori klubja hálójába (korábban az 51. percben Buhăcianu is veszélyeztetett, de Cristian Bălgrădean védte a rövidsarokra tartó lövést). A hajrában a nemrég honosított portugál–román Mario Camora csapatkapitány jobb felső sarkot tartó szabadrúgását bravúrral tornázta ki a kapus.

A vasutasok a honlapjukon néhány órával a mérkőzés előtt jelentették be a horvát–bosnyák Ivica Zunics leigazolását, aki csereként be is állt a meccs hajrájában. A 32 éves hátvéd az azeri Gabala/Qabala együttesénél játszott utoljára, karrierjét Bosznia-Hercegovinában kezdte, majd az osztrák másodosztályban folytatta, de játszott a lengyeleknél, az ukránoknál, az oroszoknál és a kazahoknál is.

A CFR 1907 összeállítása: Cristian Bălgrădean – Mateo Susics, Denis Ciobotariu (87. perc Ivica Zunics), Andrei Burcă, Mario Camora – Cătălin Itu (46. perc gabriel Debeljuh), William Soares da Silva (82. perc Damjan Djokovics), Adrian Păun – Alexandru Chipciu (72. perc Valentin Costache), Mario Rondón (82 perc Jakub Vojtus), Michael Pereira; fel nem használt cserék: Grzegorz Sandomierski – Iasmin Latovlevici, Luis Aurelio Coimbra, Nicolae Carnat.

Az UTA ebben az idényben veretlen idegenben, győzni tudott a Bukaresti Dinamó, a Botoşani-i FC és most a vasutasok otthonában, emellett három döntetlent jegyzett vendégként.

A Kolozsvári CFR 1907 számára csütörtökön 22 órakor következik az AS Róma elleni EL-találkozó az A-csoport 4. fordulójában.

Eredmények, I. liga, alapszakasz, 11. forduló: • Kolozsvári CFR 1907–Aradi UTA 0–1 (gól: Ioan Hora – 75. perc) • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Gyurgyevói/Giurgiui Astra 0–1 (gól: Valentin Gheorghe – 82. perc). Hétfőre maradt a Târgoviştei Chindia–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a Medgyesi Gázmetán–FCSB találkozó. Az állás: 1. Krajovai Universitatea FC 25 pont/11 mérkőzés, 2. FCSB 24/10, 3. KV. CFR 1907 21/11, 4. Clinceni-i Academica 19/11, 5. UTA 17/11, 6. Sepsi OSK 16/10, …, 9. Gázmetán 14/10, …, 13. Hermannstadt 11/11, …, 16. Astra 8/11.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Humora, átlényegülő tehetsége ...
Koronavírus – 1059 pozitív ...
„Elindítunk egy folyamatot, amely a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ