Huszonegyszer riasztottak medvék miatt Hargita megyében
Vissza

Huszonegyszer riasztottak medvék miatt Hargita megyében

A múlt héten huszonegy alkalommal kellett lakott településekről medvét eltávolítaniuk a Hargita megyei csendőröknek és rendőröknek.

Az év eleje óta 400 esetben volt szükség a hatóságok közbelépésére medvék lakott területen való megjelenése miatt – tájékoztatott hétfőn az Agerpres hírügynökség.

A pénteki nap folyamán hat medve eltávolításához hívták a csendőröket Csíkszeredába, Balánbányára, Borszékre és Kiskadácsra. A bejelentések fele Balánbányáról érkezett, de csak egy esetben találták meg a vadállatot.

Csíkszeredából egy anyamedve és egy bocs jelenlétét jelezték, de a vadak még a hatóságok helyszínre érkezése előtt visszamentek az erdőbe. Borszéken az utcán járkált egy medve, valószínűleg élelmet keresve, a csendőrök visszaterelték az erdőbe.A Siménfalva községhez tartozó Kiskadácson egy kerítést tett tönkre és több baromfit megölt vasárnap egy medve, de a hatóságok kiérkezésékor már nem volt a helyszínen.

A csendőrök ismételten kérik a lakosságot, ha medvével találkoznak, hívják az 112-es számot, és ne próbáljanak önerőből közbeavatkozni, ne etessék, ne közelítsék meg az állatot, továbbá körültekintően tárolják a háztartási hulladékot.Múlt héten két ember került a csíkszeredai kórházba medvetámadás következtében. Pénteken reggel Gyimesközéplokon támadt egy 58 éves férfire a nagyragadozó, akinek súlyos kar- és fejsérüléseket okozott. A támadás a férfi tehénfarmján történt. Életét a kutyák mentették meg, amelyek rátámadtak a medvére, és elkergették. A mentőket maga az áldozat tudta riasztani. Délben pedig Madéfalva közelében támadt egy 52 éves asszonyra a nagyragadozó. Az asszony a fiával együtt egy kaszálón dolgozott, amikor a támadás történt. Több harapott és karmolt sebet ejtett. Mindkét áldozatot a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították, állapotuk stabil.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre