Hosszabb nyári vakációt kérnek a turisztikai cégek
Vissza

Hosszabb nyári vakációt kérnek a turisztikai cégek

Egy teljes héttel hosszabbítsák meg az idei nyári vakációt: csak szeptember 18-án kezdődjön az iskola – kérik a turisztikai ágazat munkáltatói szövetségei q tanügyminisztériumtól.

Az oktatási minisztérium pénteken bocsátotta közvitára a 2023-24-es tanév szerkezetére vonatkozó rendelettervezetet. Eszerint a 2023-24-es tanév szeptember 11-én kezdődne és június 21-én érne véget. A tengerparti turizmusban érdekelt cégek viszont jól tudják, hogy az utóbbi években szeptemberben is olyan nyárias az időjárás, hogy a naptári ősz első hónapja is szinte főszezonnak számíthatna. Jó diplomáciai érzékkel azt is tudják, hogyan kell megfelelően érvelniük: kérésüket azzal indokolják, hogy a vakáció bővítésével a gyermekek és szüleik hosszabb ideig élvezhetik a nyár áldásait, és kihasználhatják a Tengerpart mindenkinek programban kínált kedvezményes nyaralási lehetőségeket.

Alternatívaként a turisztikai munkáltatók inkább felszámolnák az értelmetlennek vélt októberi vakációt, ha ez lenne az ára a nagyvakáció meghosszabbításának.

Nem ez az első alkalom, hogy a turisztikai ágazat képviselői kéréssel fordulnak az oktatási tárcához. Közleményükben ugyanakkor felróják, hogy döntéseivel a tanügyminisztérium nem kedvez a turizmusnak, egyben kérik a kormányfő támogatását és arra számítanak, hogy a turizmus mielőbb országos prioritássá válik, mint Görögországban és Törökországban.

(Fotó: Steve Bidmead/Pixabay)


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ