Holnap Szent Család vasárnapja – gyűjtés a családpasztoráció támogatására
Vissza

Holnap Szent Család vasárnapja – gyűjtés a családpasztoráció támogatására

Leköszönő érsek-atyánk, dr. Jakubinyi György még az új főpásztor kinevezése előtt körlevélben fordult a hívekhez és a papsághoz, amelyben gyűjtést kér a családpasztoráció támogatására. Ebben többek között rámutatott arra, hogy a 2019-es esztendő kimagasló eseménye volt Ferenc pápa romániai látogatása. A Szentatya – a családokhoz intézett üzenetében – ezt mondta: „Kedves családok, ti egyben Isten családjának képe is vagytok, ahogy Ő átkarolja gyermekeit.

A fiatalokat, a házaspárokat, az időseket, a megszentelt élet képviselőit, papokat, mindnyájunkat, különböző régiókból és hagyományokból származókat. A Szentlélek hív ebbe a családba, és segít, hogy felfedezzük az együtt létezés szépségét, találkozni tudjunk és mindnyájan együtt járjunk az úton. Mindenki saját nyelvével és sajátos hagyományával, de mindannak boldog tudatában, hogy testvérek vagyunk az Úrban” (Ferenc pápa beszéde, Jászvásár, 2019. június 1-jén).

A családegyház víziója Erdélyben mindig több volt, mint egy költői kép. Nálunk is hagyománya és hétköznapjainkat formáló ereje van mindannak, amit Főegyházmegyénk földjén a szép, tisztes, példaszerű családjaink, közösségeink képviselnek falvakon és városokban egyaránt. Jakubinyi György felhívta a figyelmet arra, hogy korunk beteg gondolatai közénk hatolnak és tömegesen távolítják el családjaink tagjait egymástól. A nehéz napi munka, a folytonos küzdelem, az idegenség, amibe a kenyérkereset űzi őket, kikezdi a családias érzést.

Tavaly a Szent Család Vasárnapjára meghirdetett gyűjtésből 52 470 lej származott. Ez az összeg a 2019-es év az ez irányú költségvetésnek 23 százalékát fedezte. A tevékenységekkel kapcsolatban részletesen beszámol a www.csalad.ro pasztorációs honlap.

A főegyházmegyei családpasztoráció újbóli támogatását célzó gyűjtésre a római katolikus templomokban 2019. december 29-én, Szent Család Vasárnapján kerül sor, de a főesperesi központokban illetve egyenesen a Családirodának is utalhatók adományok 2020. február 7-ig.

Az utaláshoz szükséges adatok: OFICIUL PASTORAL ARHIDIECEZAN PENTRU FAMILII, 540053–Târgu-Mureş, P-ţa, Trandafirilor, Nr.61, Cod fiscal: 27225935. COD IBAN: R048 RNCB 0193 1174 7099 0001, számlatartó bank: Banca Comerciala Romana.

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a Pasztorális Bizottság család-munkacsoportja a házasság szentségére épülő keresztény családeszményt szolgálja. Munkájuk tervszerű: folytonos és következetes erősítése a házastársi kapcsolatoknak, a gyermek szülei iránti kapcsolatának, a szülők gyermekei iránti szeretetének, emellett lelki gondozás és támogatás, családi életre nevelés, és nem utolsó sorban a, népnevelés.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tőkés László: az RMDSZ nem használta ki ...
Új szakmai egyesületet alapítottak a ...
KÓTA-életműdíjat kapott Szép Gyula

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fejetlenség az oltási platformon, ...
  • Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
  • Egy tonna bronz emléke
  • Egy tonna bronz emléke
  • VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...