Hétköznap is előadások a Puck Bábszínházban
Vissza

Hétköznap is előadások a Puck Bábszínházban

A megszokott szombati és vasárnapi előadások mellett szerdán és csütörtökön is várja közönségét a kolozsvári bábszínház. Hétköznapokon 18 órától megismétlik az előző hétvége előadásait. Így szerdán, szeptember 23-án, a Jancsi és Juliska, míg csütörtökön, szeptember 24-én, a Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii) látható.

Szombaton, szeptember 26-án, a magyar társulat az Én vagyok Pinokkió című előadást játssza 11, valamint 12.30 órától. A gyermekeknek szóló és felnőtteknek is ajánlott produkciót a kolozsvári származású Călin Mocanu rendezte, előadja Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Bondár Tibor, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Erdei Emese. „Az előadás egy mai változata a Pinokkiónak. Ha szétnézünk, száz és ezer Pinokkió vesz bennünket körül: minden gyermeknek van egy kezdeti útszakasza, de talán több is, egymással összefonódó utak, mindig újabb és újabb életkort kell elérni és azt meghaladni. Ez az a történet, amit szerettem volna visszaadni” – magyarázza a rendező.

Vasárnap, szeptember 27-én, a román társulat a Radu Dinulescu rendezte, A száműzött farkas (Lupul interzis) című előadást játssza. A gonosz farkas gyermekkorunkból ismert meséje már nem aktuális. Megváltozott a világ, az emberek is megöregedtek, a fiatalok pedig elmentek otthonról munkát keresni. Az elhagyatott földön egyedül főhősünk, a farkas maradt, aki néhány dolgot magához vesz és – ahogy mondani szokás – ő is elindul szerencsét próbálni. Előadja Ionuț Constantinescu és Adina Ungur.

Jegyek előadáskezdés előtt fél órával vásárolhatók a bábszínház pénztárában. Hétközben a gyerekeknek 7, nyugdíjasoknak 14, felnőtteknek 28 lejbe kerül egy jegy, míg hétvégén a gyerekeknek 10, nyugdíjasoknak 20, felnőtteknek pedig 40 lej. A megvásárolt bérletek minden alkalommal érvényesek. Kezdés előtt a megszokott módon kézfertőtlenítés, valamint lázmérés szükséges, ezért ajánlott korábban érkezni.

(Borítókép: Jelenet A száműzött farkas című előadásból)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szemétellenes összefogás a „szőke” ...
Négy új trolibuszjárat közlekedik ...
Koronavírusos betegek kezelése – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ