Heti program a Puck Bábszínházban
Vissza

Heti program a Puck Bábszínházban

Ezen a héten kicsiket és nagyobbakat egyaránt vár előadásaival a kolozsvári Puck Bábszínház: a június 17-én, csütörtökön látható Félúton című produkciót a középiskolásoknak, a június 19-én, szombaton megtekinthető Palkó és Panna című előadást pedig az óvodás közönségnek ajánlják.

Csütörtökön, június 17-én, 18.00 órától a Balogh Dorottya és Mostis Balázs által rendezett Félúton című tinielőadás látható, amely a kamaszkor néhány momentumát kiemelve próbál egyfajta bizonyosságot adni: ez történik mindenkivel, ettől félnek, ez fáj nekik is, nem vagy egyedül. Az előadás létrehozása pont olyan élmény volt az alkotók számára, mint a kamaszkor: kevés tapasztalattal nagy fába vágott fejsze, kilátástalannak tűnő keresgélés, határok feszegetése. Így jött létre a devised színház eszközeit használva a mozaikelőadás, amelyben három téma bontakozik ki: suli, család, szerelem.

A szövegkönyvet Balogh Dorottya írta, rendezőasszisztens Erdei Emese, a díszlet- és jelmezterveket készítette, kivitelezte, valamint a produkciót előadja a két rendező. Ajánlott alsó korhatár: 14 év.

Szombaton, június 19-én 11.00 órától a Pünkösti Laura által rendezett Palkó és Panna című, óvodásoknak szóló előadás látható. Középpontban Palkó, a virgonc kisfiú áll, aki élénk fantáziájának köszönhetően folyton elbarangol valamerre, gyakran szó szerint is. Az általa elképzelt mesevilágban találkozik Pannával, a csillagvirággal, aki a játszótársa lesz.

Patka Ildikó meséi alapján a szövegkönyvet Szakács Kincső írta, az előadás zenéjét Kötő Áron szerezte, a díszlet- és bábtervek Elena Ilaș munkái. Előadja Patka Ildikó, Bondar Tibor és Kötő Áron. Ajánlott alsó korhatár: 3 év.

A nézőszám korlátozása miatt ajánlott az előzetes helyfoglalás – a bérlettel rendelkező nézők számára is –, amelyet online a puckpuppettheatre.eventbrite.com webcímen lehet megtenni. A jegyek kezdés előtt 30 perccel válthatók ki a bábszínház pénztárában. A lefoglalt, de ki nem váltott jegyek kezdés előtt 15 perccel érvényüket vesztik.

(Borítókép: jelenet a Félúton című előadásból. Fotó: Puck Bábszínház)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ