Háztartási gépek roncsprogramja: fél óra alatt elfogytak az értékjegyek
Vissza

Háztartási gépek roncsprogramja: fél óra alatt elfogytak az értékjegyek

Ma reggel 10 órakor elkezdődött a háztartási gépek roncsprogramjának második szakasza, amelyben az érdekeltek televízióra, laptopokra és tabletekre igényelhettek értékjegyeket.

A jelentkezők valósággal megrohamozták a Környezetvédelmi Alap honlapján a program céljából létrehozott platformot: a 30 millió lejes keretből 5 perc alatt már csak 12 millió maradt, 35 perccel a nyitás után pedig teljesen lenullázódott a keret, amint azt Környezetvédelmi Minisztérium is megerősítette.

A régi televíziók új, energiatakarékos (legalább E energetikai osztályba tartozó) tévékre cserélését 400 lejjel támogatja az állam; laptopok cseréjére 500, tabletek vásárlására 300 lejes támogatás jár.

A most lefoglalt voucher-öket hétfőn fogják aktiválni, az érintetteknek akkortól számítva 15 napjuk van arra, hogy felhasználják azokat.

Mint ismeretes, korábban azért osztották fel három szakaszra a programot, mert a minisztérium attól félt, különben tévévásárlási programmá válik. Az első szakaszban, amelyben hűtőszekrényeket, fagyasztókat, mosó- és mosogatóképeket lehetett lecserélni, csak szombaton reggelre fogytak el az értékjegyek.

EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ