Házhoz megy a Sapientia EMTE
Vissza

Házhoz megy a Sapientia EMTE

A korábbi évekhez képest egy hónappal korábban vág neki „Az egyetem házhoz jön” elnevezésű, egyetemi felvételi tájékoztató körútnak a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A ma induló és október 19-ig tartó karaván során a négy oktatási helyszínt - Kolozsvári Kar, Csíkszeredai Kar, Marosvásárhelyi Kar, Sepsiszentgyörgy Tanulmányi Központ - 30 önkéntes diák képviseli, akik 51 településen 101 középiskolát látogatnak meg – olvasható a felsőfokú oktatási intézmény sajtóközleményében.

A dokumentum szerint a körút során tíz, háromtagú csapat látogatja az iskolákat. A bővített létszámnak köszönhetően Csíkszereda vonzáskörzetében négy, Marosvásárhely vonzáskörzetében kettő, míg Kolozsvár és vonzáskörzetében négy csapat fog tevékenykedni. A csapatok egy hét alatt fedik le Hargita, Kovászna és Brassó megyét, a Maros, Szeben és Beszterce megyei iskolákat, Kolozsvárt és vonzáskörzetét, valamint Máramarosszigettől Temesvárig népszerűsítik a Sapientia EMTE jövő évi felvételi kínálatát.

„Az egyetem házhoz jön” tájékoztató körút olyan találkozási alkalmakat teremt a középiskolai diákok számára, ahol közvetlenül a Sapientia EMTE hallgatóitól kaphatnak tájékoztatást az egyetem szakkínálatával és felvételi kritériumokkal kapcsolatos kérdéseikre. A találkozók során hangsúlyozzuk: a Sapientiára felvételt nyert hallgató amellett, hogy magyar nyelvű, minőségi és alkalmazható tudás birtokába jut, egy családias, barátságos és összetartó atmoszférájú diákközösség részese lehet. Ezt a közösséget a szintén magyar nyelvű, hallgatóközpontú adminisztráció is segíti abban, hogy optimális körülmények között koncentrálhasson a tanulmányaira.  

A Sapientia EMTE a 2019-2020-as tanévben, alapképzésen 1070, míg mesterképzésen 303 helyet hirdet meg – áll a közleményében.

(Borítókép: www.sapientia.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért ...
Sporthírek röviden
Rendezvényajánló

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ