Hat dokumentumfilm indul a Filmgaloppon
Vissza

Hat dokumentumfilm indul a Filmgaloppon

Ötödik alkalommal hirdette meg a Filmtett – Erdélyi Filmes Portál a Filmgalopp versenyfelhívást, a megmérettetésre idén erdélyi alkotók dokumentumfilmekkel nevezhettek. A 19. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle során több helyszínen vetített alkotások egymillió forintos fődíjért és a közönségdíjért versenyeznek – írja a filmtett.ro.

A kiírásra 2017. január 1. után készült dokumentum-műfajú alkotásokat vártak, a nevezhető filmek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók kellett legyenek, a filmek javarészt erdélyi helyszíneken kellett készüljenek, többnyire magyar nyelven. Az NMHH Médiatanácsának egymillió forintos fődíját odaítélő szakmai zsűri tagja Báron György filmesztéta, Lévai Balázs rendező, producer és Csuja László rendező. A fődíjat, akárcsak a versenyfilmekre leadott online szavazatok alapján kiosztott 1000 RON értékű közönségdíjat a zárónapon, szombaton adják át, olvasható a portálon.

Az 5. Filmgalopp versenyfilmjei

Csapó Huba: Gyimesek ritmusa;

Ugron Réka: Fiam, Iulian;

Püsök Botond: Miyu;

Serestély Szilárd: Poftiți vă rog!;

Gödri Attila: Rodion by G.A.;

Miklós Nóra: Tejjel kifli.

A 19. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemlét október 2. és 6. között, 14 helyszínen zajlik, a friss magyar filmtermést két új helyen, Nagyszalontán és Szamosújváron is bemutatják. Vetítéseket a következő településeken szerveznek: Arad (október 11–12.), Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely, Kolozsvár, Kovászna, Nagyszalonta, Nagyszeben, Nagyvárad, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely és Temesvár.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel harmincezer vakcina érkezik ...
Boc túlfeszíti a húrt
CFR 1907: Vinícius fejese döntött Aradon

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ