Háromszorosára nőtt a parkolási büntetések száma
Vissza

Háromszorosára nőtt a parkolási büntetések száma

Az év első öt hónapjában összesen 2425 kihágási jegyzőkönyvet állítottak ki a helyi rendőrök – tájékoztatott erre vonatkozóan a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal. Az adatok szerint 2016 ugyanazon időszakához képest háromszorosára nőtt a parkolási büntetések száma. Ez korántsem véletlen, ugyanis az elmúlt hónapokban a közhivatal hatáskörébe tartozó helyi rendőrséghez több tucat új alkalmazottat vettek fel. Egyébként a Szabadságnak a tavaly késő nyáron nyilatkozó, akkor frissen kinevezett helyi rendőrparancsnok, Marcel Bonţidean előrebocsátotta: mihelyt kiegészül a helyi rendőrség köteléke, munkatársai szigorúan alkalmazni fogják a parkolási tilalomra vonatkozó rendszabályt.

A humán erőforrás bővítésén kívül a helyi rendőröket számítástechnikai berendezésekkel szerelték fel: a személygépkocsi rendszámtáblája alapján a gépezet képes reális időben kimutatni, hogy a sofőr kifizette-e vagy sem a parkolási díjat.

A helyi rendőrparancsnok kifejtette: eltökélt szándéka rendet teremteni a belvárosi parkolások vonatkozásában.

Mint ismeretes, a Főtér nyugati oldalának lezárásával, pontosabban sétáló övezetté alakításával még inkább leszűkültek a parkolási lehetőségek a belvárosban.

(Borítókép: Szigorúan alkalmazzák a parkolási tilalomra vonatkozó rendszabályt, fotó: Rohonyi D. Iván)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ