Harmincöt millió lej az EU-tól két kolozsvári kórháznak
Vissza

Harmincöt millió lej az EU-tól két kolozsvári kórháznak

A Kolozs Megyei Tanács támogatásának eredményeképpen két kolozsvári kórház fog uniós támogatásban részesülni, amelyet a Covid-19 vírusjárvány elleni harcban szükséges védőfelszerelések beszerzésáre költhet. A kórházi felszerelések megvásárlását a nagy infrastrukturális befektetéseket ösztönző operatív program keretében finanszírozzák.

Alin Tișe a Kolozs Megyei Tanács elnöke a megítélt támogatásról elmondta: ahogyan azt ígérték, továbbra is támogatják a kolozsvári egészségügyi infrastruktúra fejlesztését, hogy az megfeleljen a jelenlegi járványhelyzet kihívásainak. –  A megyei tanács támogatása eredményesnek bizonyult, hiszen két európai projektet is támogatásra alkalmasnak ítéltek az ezeken dolgozó szakosztálynak köszönhetően – mutatott rá a tanácselnök.  

A járványkórháznak közel 18,6 millió lejes EU-s támogatást ítéltek meg, amelyből 25 tesztet (koronavírus tesztet is) végző és diagnosztikai berendezéseket , valamint 5249 védőfelszerelést és fogyóanyagot vásárolnak. A szükséges felszerelés egy része már meg is érkezett a kórházba, és a többit is megrendelték. A beszerzés sürgős voltára való tekintettel a Kolozs Megyei Tanács saját költségvetéséből fedezte a kiadásokat, amelyet majd az aláírt szerződés értelmében az EU utólag visszatérít. A Niculae Stăncioiu Szívkórház 16,5 millió lejt meghaladó támogatást nyert el, amelyet 251 teszteket végző és diagnosztikai berendezésre, valamint közel 384 ezer védőfelszerelésre és fogyóanyagra fordít. Részben ide is megérkeztek már a mergendelt felszerelések.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Online filmekkel ünnepel a Művész mozi
Házhoz jön a Filmtettfeszt
Vasárnap lesz a Pilátus című film ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ