Harminc évig fertőz egy tévé – dobd el okosan szombaton
Vissza

Harminc évig fertőz egy tévé – dobd el okosan szombaton

Az év első hulladékgyűjtését szervezi elektromos készülékek számára Kolozsváron a Rosal az Ecotic Egyesülettel közösen szombaton, január 26-án.

9 és 13 óra között a Monostor negyed végében, a Bucium utcai autóbusz végállomás környékén, a Horia Demian Sportcsarnoknál és a Hajnal negyedben a Meteor utcában (a Csillagvizsgáló/Observatorului utca 107. szám alatti tömbház mögött) gyűjtik az e-hulladékot. Igénylés esetén a szolgáltató ingyen elszállítja az elektromos hulladékot.

A cégeket arra kérik, előzetesen jelezzék, ha felszámolásra szánnak e-hulladékot, a magánszemélyeket pedig arra intik: ne dobják ki azokat a háztartási hulladékkal együtt, ugyanis sokszor mérgező anyagokat tartalmaznak, amelyek nem megfelelő tárolás esetén a talajba, vizekbe, levegőbe jutnak. A szolgáltató közleménye szerint egyetlen televíziókészülék 50 négyzetméternyi talajt fertőzhet meg 30 évre, a hűtőszekrények pedig az ózonréteg elvékonyodásáért felelős ózonréteget károsító freont tartalmaznak. Mindezen túl az e-hulladékok sok újrahasznosítható anyagot tartalmaznak (réz, nikkel, üveg, műanyag). További információkért lehet hívni a Rosalt a 0264-456863-as telefonszámon (Romtelecom hálózatból ingyenesen).


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...
Ciprian Deac a CFR 1907 gólkirálya
Walking Dead a középkorban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ