Hány tanuló kapta meg a koronavírus elleni oltást?
Vissza

Hány tanuló kapta meg a koronavírus elleni oltást?

Eddig 34 709 tizenkét és tizenöt év közötti, illetve 153 ezer tizenhat és tizenkilenc év közötti tanuló kapta meg a koronavírus elleni oltást, számolt be ma Sorin Cîmpeanu.

Az oktatási miniszter szerint a 12 és 15 év közötti tanulók mintegy 5%-a kapott eddig oltást, az előző felméréshez képest (amely 5000 beoltott 12-15 évest tartott nyilván) jelentős mértékben nőtt a számuk.Arról is beszámolt, hogy a Tanulók Országos Tanácsa azon a véleményen volt, hogy ha a tanórákon való fizikai részvételt az oltottságtól teszik függővé a diákok körében, az még jobban elmélyítené a különbségeket és „szakadékokat” az oktatásban. Kifejtette, ő egyetért ezzel az érveléssel, és bízik benne, hogy nem fogunk egyhamar eljutni a 6 ezrelékes fertőzöttségi rátához, vagy ha mégis, csak nagyon kevés ideig fog tartani ez az állapot.

Véleménye szerint ösztönözhette volna az oltást, ha ezt a differenciáló kritériumot bevezetik. Beismerte ugyanakkor, hogy ez a hibrid oktatási rendszerhez vezetett volna, amely nagyon gyenge eredményekkel jár, mivel a tanárnak egyszerre kell koncentrálnia az osztályteremben tartózkodó, illetve az online csatlakozó diákokra.

Cîmpeanu elismételte, hogy szeptember 13-án minden óvodás és diák számára jelenléti oktatással kezdődik az új tanév, és a tanévnyitó ünnepségek is engedélyezettek azzal a megszorítással, hogy nem tarthatnak egy-másfél óránál hosszabb ideig, és minden jelenlevőnek védőmaszkot kell viselnie.

Az iskolákban meg kell hozni és be kell tartani az egészségügyi óvintézkedéseket, szögezte le a miniszter, és hozzátette, „elegendő mennyiségű” védőmaszk van raktáron, amit az iskolák rendelkezésére fognak bocsátani.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar Írószövetség Arany János-díját
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • A bili esete a Hóstáttal
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre