Halep, Románia „csillaga”
Vissza

Halep, Románia „csillaga”

A legmagasabb állami kitüntetést, a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát vehette át ma a wimbledoni nyílt teniszbajnokságot megnyerő Simona Halep a Cotroceni-palotában Klaus Iohannistól.

Az ünnepségen az államfő kifejtette: Halep nemcsak egy olyan bajnok, aki örömteli pillanatokat okozott honfitársainak, hanem egyben értékes példát is mutatott. „Amikor azt mondod, Halep, akkor Romániát mondasz, és amikor Romániát mondasz, Halepet mondasz” – fogalmazott Iohannis. „Bebizonyította mindannyiunknak, hogy folyamatos erőkifejtéssel és szenvedéllyel különleges eredményeket lehet elérni a sportban. (…) A teljesítmény, amelyet elért, be kell ismernünk, teljesen az öné és családjé. Kár, és ezt nagy sajnálattal mondom, hogy az ilyen tehetségek nem kapják meg a megérdemelt segítséget az állam részéről. Ezt példázza az is, hogy ön füves pályán nyert Wimbledonban, anélkül, hogy Romániában létezne ilyen pálya. Sok tehetséges gyermek feladja vagy nem tud eredményeket elérni csupán azért, mert hiányzik az anyagi támogatás, az edzést lehetővé tevő körülmények. (…) Amikor ők elvesznek, mindannyian veszítünk. A példa, amelyet ön mutat, arra kell, hogy sarkallja a hatóságokat, hogy gondoljanak ki egy stratégiát a román sport támogatására” – mondta Iohannis.

Az ünnepség során a meghatódott Halep megköszönte a szülei és edzői támogatását, illetve köszönetet mondott Klaus Iohannisnak a kitüntetésért és valamennyi honfitársának a szurkolásért, a sok pozitív energiáért. „Ez nehezebb, mint a Wimbledont megnyerni” – zárta rövid beszédét a teniszcsillag.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ