Győztek a zilahi kézisek Kolozsvárott
Vissza

Győztek a zilahi kézisek Kolozsvárott

Kikapott vasárnap a Kolozsvári Universitatea Sportklub női kézilabdacsapata a Zilahi KK-tól a Virágok Ligája 13. fordulójának mérkőzésén a Horia Demian Sportcsarnokban.

A találkozó első gólját a vendégek szerezték, akik folyamatosan növelték előnyüket: a kolozsvári csapat győzelmi reményei már az első húsz percben elúszni látszottak, hiszen a zilahi lányok ekkor már magabiztos előnnyel, 10–3-ra vezettek. A mérkőzés végkimenetele ilyenformán nem volt kérdéses, ám a vereség ellenére ki kell emelni az U mindössze 16 éves centere, Rebeca Necula játékát, aki nyolc próbálkozásból hétszer volt eredményes a 7 m-es pontról.

Az Alin Bondar által edzett csapatnak sajnos nagyobb gond a vereségnél, hogy két fontos játékosa is megsérült a mérkőzés során: az argentin Macarena Gandulfo a meccs elején vállsérülést szenvedett, később pedig Diana Puiu olyan súlyos térdsérüléssel hagyta el a pályát, hogy minden valószínűség szerint ebben az idényben már nem fog tudni többet pályára lépni.

A kolozsvári csapatnak egy győzelem mellett ez volt idénybeli 12. veresége, míg a zilahiaknak hetedik győzelme. Az U legközelebb január 26-án lép pályára, akkor a Buzăui Gloria MSC-t fogadja a visszavágók első menetében.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea–Zilahi KK 24–28 (10–16) – a kolozsvári góldobók: Rebeca Necula 7, Patricia Moraru 6, Larissa Araujo 4, Cristina Boian 3, Florina Chintoan 2, Alexandra Dindiligan és Maria Mincu 1–1.

A forduló további mérkőzésein: • Szlatinai MSC–Nagybányai Minaur 23–22 • Krajovai MSC–Bukaresti Rapid 23–21 • Brăilai Dunărea KK–Sloboziai MKK 31–18; a Bukaresti MSC–Beszterce-Naszódi Glória mérkőzést szerdán, a Nagydisznódi Magura–Buzăui Gloria MSC találkozót január 23-án, csütörtökön játsszák, a Râmnicu Vâlcea-i MSC szabadnapos volt. A tabellán: 1. Rm. Vâlceai MSC 31 pont/12 mérkőzés, 2. Buk. MSC 28/12, 3. Buzău-i Gloria 25/12, …, 7. Zilah 21/13, …, 12. KOLOZSVÁR 3/13.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megviseli az albérletpiacot az ...
Simona Halep római diadala
Pármai Filmzenei Fesztivál: legjobb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ