Győzött Dés a megyei röplabdarangadón
Vissza

Győzött Dés a megyei röplabdarangadón

Eredetileg a férfi röplabda A1-osztály 3. fordulójában a Kolozs megyei rangadót az Universitatea Sportklub és a Dési Egyesülés között Kolozsvárott kellett volna lebonyolítani, de a két klub közös megegyezésével a dési sétatéri sportcsarnokban rendezték.

(erkedi, póka)

Amint az várható volt, a „hazaiak” felülmúlták az idei bajnokságban is gyengélkedő egyetemistákat. Százkét perces mérkőzés után az Egyesülés 3:1 (19, 23, –23, 21) arányban nyert, de amint a szettek részeredménye is mutatja elég szoros összecsapásnak voltak tanúi a helybeli szurkolók.

Azért megmutatkozott a désiek tapasztalata, akik nem nagyon erőltették magukat, ugyanis az elmúlt esztendőkben majd mindig helyszíntől függetlenül győztek a kolozsvári gárdával szemben. A hazaiaktól kitűntek az albán Redja Kocsi (17 pont) és Andrei Mihalescu (15 pont), míg a főiskolások legjobb játékosa az idei évadot remekül kezdő Vlad Negrean volt 22 ponttal.

Amint azt a tavalyi idényben is tették, a dési klub vezetői a bejáratnál a bemeneteli jeggyel együtt tombolaszámot is osztottak, a nyerteseket szépítőszerekből álló ajándékcsomaggal örvendeztették meg.

Kolozs megy harmadik élvonalbeli csapata, az Aranyosgyéresi MSC nagyot küzdött a Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări ellenében, s végül pontott érő vereséget szenvedett. A kereken két órás találkozón a vendégek 3:2 (–20, 17, –27, 22, 8) arányban nyertek.

További eredmények: • Temesvári UV–Galaci Arcada MSC 0:3 • Bukaresti Dinamó–Zilahi MRK 3:0. A Krajovai U MSC–Buzăui Gloria MSC 3:1. A sorrend: 1. Arcada 9 pont, 2. Dinamó 8, 3. DÉS 7, …, 8. ARANYOSGYÉRES 1, 9. KOLOZSVÁR 0.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ