Galériák éjszakái Kolozsváron
Vissza

Galériák éjszakái Kolozsváron

A kortárs képzőművészeket és alkotásaikat helyezi középpontba az október 2. és 4. között Kolozsváron is megrendezett Galériák Fehér Éjszakája elnevezésű programsorozat. A Bukarestben és további tizenkét romániai városban is jelenlévő eseményt városunkban a Kolozsvári Kulturális Központ és az Európai Kortárs Művészeti Központ szervezi meg a Művészetis Hallgatók Egyesületének (ASUAD) közreműködésével. Az említett napokon az érdeklődőket este hattól éjfélig várja változatos kiállításokkal a város tizenöt művészeti galériája, kulturális intézménye, alternatív tere és alkotóműhelye.

A programban már megszokott módon vesz részt a Német Kulturális Intézet, valamint a Francia Kulturális Központ által szervezett Clujotronic művészeti és elektronikus zenei fesztivál, a White Cuib galéria és a Matca művészeti galéria, valamint olyan új helyszínekkel is bővül a kínálat, mint a Ferences Kolostor vagy az újonnan megnyílt Zina Galéria. A kiállítások és az alternatív terek megtekintése mellett a szervezők arra ösztönzik a közönséget, hogy látogassanak el Kolozsvár fiatal művészeinek műhelyeibe: a Muncii Open Studios, az UAU, a Loop Art Studio és az UNIREA Open Studios is várja az érdeklődőket. A helyszínek pontos címei, valamint a részletes program és az események lírása elérhető a noapteagaleriilor.ro weboldalon.

Az eseményen a résztvevőknek különféle műfajokkal és kifejezési módokkal lesz alkalmuk megismerkedni a kiállítások által a festészettől a szobrászatig, kerámiától a rajzig, a fotóktól és a filmektől egészen a különböző installációkig, multimédiás és multiszenzoros technikákkal készült művészeti alkotásokig. „Az esemény kiváló alkalom arra, hogy támogassuk és bátorítsuk egymást, és hogy újra rátaláljunk az együttlét örömére a kortárs művészeten keresztül” – fogalmazott az esemény közleményében Georgiana Buț, az Európai Kortárs Művészeti Központ projektmenedzsere.


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ