Fülemülék Éjszakája szombaton, Kolozsváron
Vissza

Fülemülék Éjszakája szombaton, Kolozsváron

A Román Madártani Egyesület hetedik alkalommal szervezi meg a Fülemülék Éjszakáját május 18-án, szombaton. Idén a kolozsvári zeneművészek és a természet zenészei a Romulus Vuia Néprajzi Múzeumban (Törökvágás) mérhetik össze figyelemre méltó tehetségüket.

A Fülemülék Éjszakájának titka egyszerű – két egymást követő koncert a természet közelségében. Az első koncerten városunk madarai lesznek a főszereplők a madártani egyesület madarászai moderálásában, így a résztvevők megismerkedhetnek, a környezetükben hallható „madárdalokkal” és azok „előadóival”. A második koncert rivaldafényébe városunk fiatal zeneművészei kerülnek olyan nagy zeneszerzők műveivel, akik a madárcsiripelést gyakran használták ihletforrásként.

A rendezvény programját számos ismeretterjesztő tevékenység gazdagítja. A résztvevők számos hasznos és érdekes információval gyarapíthatják ismereteiket a természetről, főként a madarak világáról. Ez a gyermekekre is érvényes, akiket idéntől a szervezők ismeretterjesztő foglalkozások színes palettájával várnak.

16 órakor a madártani egyesület munkatársai által vezetett tematikus sétákon lehet részt venni, amelyen az érdeklődőknek alkalmuk nyílik felfigyelni városunk madarainak dalaira. A gyerekfoglalkozások szintén 16 órától kezdődnek, de fényképkiállítás is lesz városunk gyakori madarairól, ahol további érdekességeket hallhatnak szárnyas barátainkról. 19 órakor a résztvevők Haydn, Respighi, Cras, Ravel és Dinicu zeneszervők műveit hallgathatják meg Liviu Preda (hegedű), Diószegi Benjámin (zongora), Fodor Lilla (brácsa), Nagy Orsolya (hárfa), Diana Stir (cselló), Szallós Kis Anna (fuvola), Sonia Vulturar (hegedű) előadásában.

Madárdallal teli sétára majd egy felejthetetlen koncertre várnak szeretettel minden érdeklődőt a Román Madártani Egyesület Kolozsvári kirendeltségének munkatársai a Romulus Vuia Néprajzi Múzeumba, de piknikezésre is kiváló helyszín a szabadtéri falumúzeum.

Eső esetén a szervezők kénytelenek lesznek elhalasztani a rendezvényt. A rendezvényen való részvétel, valamint a belépés a Romulus Vuia Néprajzi Múzeumba ingyenes, mivel részét képezi a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatnak.

Borítókép: Radu Salcudean


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Egyre gyorsabb ütemben terjed az új ...
Vízilabda Eb - A spanyolok újra ...
Tiltakoznak az 5G hálózat bevezetése ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ