Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka
Vissza

Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka

Elkezdték Deák Kristóf első nagyjátékfilmje, Az unoka forgatását Budapesten. A Mindenki című élőszereplős rövidfilmjével 2017-ben Oscar-díjat kapott alkotó új filmjét negyven napig forgatja a magyar fővárosban. A film producere Zákonyi S. Tamás, akinek nevéhez fűződnek a BÚÉK! és a Szabadság, szerelem című alkotások is.

Az unoka november közepéig forog Budapesten, olyan helyszíneken, mint a Kertészeti Egyetem, az Eiffel tér, az Andrássy úti volt MÁV székház, a VIII. kerület néhány utcája és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem – közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.

A főszereplő Blahó Gergely, aki először látható mozifilmben, mellette Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Pogány Judit, Bárdos Judit és Döbrösi Laura, de Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Szalai Kriszta, Hűvösvölgyi Ildikó, Keszég László és Voith Ágnes is feltűnik a vásznon.

„Már két éve dolgozunk ezen a filmen, de a járvány miatt eltolódott a forgatás kezdete. Több mint húsz helyszínen forog a film, a járvány miatt a napi helyszíni előkészületek pedig sokkal több időt, energiát, fegyelmet és figyelmet igényelnek” – idézte Zákonyi S. Tamás producert a közlemény.

A film egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi. Miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Ehhez találékonyságra, rafinériára és önbizalomra van szüksége, meg egy csapat szövetségesre.

„Mindig így kezdődik: egy idős nénivel vagy bácsival egy rendőr telefonon közli a hírt, hogy unokája szörnyű bajba került, sürgős segítségre van szüksége, ezért azonnal gyűjtsön össze minél több készpénzt. A hívók profi pszichológiai trükkökkel irányítják a beszélgetést és szedik rá az idős embereket. A szerető nagyszülők bedőlnek a csalásnak, és ezt soha nem bocsájtják meg maguknak, miközben a tragikus hír traumájából sokszor már nem tudnak felépülni. A családnak pedig marad a magatehetetlen düh. Miattuk, értük, nekik, mindannyiunknak írtam ezt a filmet” – foglalta össze Deák Kristóf rendező.

A forgatókönyvet Deák Kristóf írta, az operatőr Maly Róbert, látványtervező Láng Imola, jelmeztervező Sinkovics Judit, vágó Csillag Ádám Manó, hangmérnök Péterffy Máté, zeneszerző pedig Balázs Ádám. A film gyártását a Nemzeti Filmintézet 721,9 millió forinttal támogatta, az alkotás pedig a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a magyar mozikba.

(Borítókép:  Deák Kristóf  rendez Az unoka forgatásán. Fotó: Glódi Balázs / Flashback Media)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bukarestben és az erdélyi megyékben ...
Felmentette első fokon a bukaresti ...
Koronavírusos beteg Medgyesen – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ