Folytatódó káosz
Vissza

Folytatódó káosz

Mintha el lenne átkozva a hazai biztosítási piac, főleg annak a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási szegmense, ahol ismét látványos csőd körvonalazódik sajtóhírek szerint. Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök szerdán még csak belengette, hogy értesülései szerint nem kizárt, újabb vállalat dobja be a törülközőt. Tegnap már körvonalazódni látszott, hogy a dolognak fele sem tréfa, hiszen a sajtó megírta: állítólag a rövid ideje piacvezetőnek számító bolgár Euroins került nehéz helyzetbe, és nem tudja szavatolni a kárigényeket.

A bolgár vállalat vezetői a déli szomszéd nagykövetségén keresztül kértek megbeszélést a kormánynál, ezen állítólag a kormányfő kancelláriájának tagjai is részt vettek, akárcsak a pénzügyi felügyelet illetékesei is. A kilátások cseppet sem rózsásak, hiszen két lehetőség körvonalazódik: vagy fizetésképtelenné nyilvánítja magát a bolgár biztosító vagy tőkeemelést hajt végre a tulajdonos. A jelek szerint több százmillió euróra van szükség, hogy az Euroins visszanyerje a pénzügyi stabilitását.

Mondhatnánk, hogy csődök eddig is voltak és ezentúl is lesznek, de itt már egyértelműen rendszerszintű problémáról van szó, és ez az, ami igazán aggasztó. 2015 óta az Astra, a Carpatica és a City Insurance ment csődbe, hogy csak a legnagyobb vállalatokat említsem. A pénzügyi felügyelet tehetetlenül asszisztált az államnak félmilliárd eurójába kerülő csődökhöz. A képlet egyszerű, dömpingáron értékesítették az RCA-kötvényeket azért, hogy piacvezetői státusra tegyenek szert, aztán a piramisjáték bedőlt, miután a kárigényeknek nem tudtak eleget tenni. Azt gondolná az ember, hogy a hatóságok tanulnak a hibákból, de a pénzügyi felügyelet úgy látszik, képtelen erre.

A szakhatóság tavaly büszkén közölte, hogy az RCA-kötvények piaca az eddig soha nem látott mértékben kiegyenlített, vagyis csökkent a piac koncentrációja. Az akkori adatok szerint az Euroins részesedése 37,6 százalék. A második Allianz-Tiriac 18,7 százalékot hasított ki a piacból, a Groupama 14,5 százalék, a negyedik a Grawe Románia mintegy 11 százalék részesedésre tett szert, az Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group S.A. pedig 9,7 százalékot ért el. Bizonyára az előző csődbe ment vállalatok még az Euroinsénél is nagyobb részesedéssel bírtak, de a jelek szerint ez sem segít az új piacvezetőn, akinek a pünkösdi királysága a hangzatos csődöt produkáló elődeinél is kurtább lehet.

Mindez azért aggasztó, mert az RCA-piacon tapasztalt rendszerszintű működési zavaroknak egyértelműen a lakosság a vesztese, főleg azok, akiknek autójuk van. A csődök sorozata következtében tavaly 71 százalékkal drágultak az RCA-kötvények, és a pénzügyi felügyelet által közzé tett új referenciaárak szerint újabb 35 százalékos áremelkedés körvonalazódik. S ki tudja mikor lesz ennek vége, mikor fognak stabilizálódni az árak? Ez azért is érzékenyen érinti a lakosságot, mert az infláció amúgy is luxussá tett bizonyos alaptermékeket, ami visszavetette az életszínvonalat. Az autó is alapszükségletnek számít, így minden drágulás ezen a téren hatványozottan sújtja a lakosságot. Jó lenne, ha az állam rendet teremtene végre a biztosítási piac eme szeletén is.

 


EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ