Folytatódik a Kortárs drámák egy régi házban: terítéken Háy János és a Vasárnapi ebéd
Vissza

Folytatódik a Kortárs drámák egy régi házban: terítéken Háy János és a Vasárnapi ebéd

Második bemutatóját tartja a nemrég indult Kortárs drámák egy régi házban elnevezésű felolvasószínházi sorozat, ezúttal Háy János Vasárnapi ebéd című drámájával (vagy ahogyan a szerző írja: polgári színjátékával) ismerkedhetnek meg az érdeklődők, derül ki a szervezők közleményéből.

Az előadásra május 8-án, szerdán kerül sor a Vallásszabadság Házában, este 7 órai kezdettel. A szöveget ezúttal is a szerző jelenlétében olvassák fel, az előadást követően pedig ismét beszélgetés lesz.

„A vasárnapi ebéd, mint mindannyiunk életéhez kapcsolódó, szimbólumértékű esemény, tökéletes reprezentációja a család fogalmának. Háy nyers kegyetlenséggel rántja le a leplet a kimondott éski nem mondott frusztrációkról, görcsökről és ellenszenvről. A vasárnapi ebéd a ciklikusság szimbóluma is, mert kiszámíthatóan jelentkezik. Minden vasárnap. Így újra és újra alkalom adódik elmélyíteni a frusztrációnkat, görcseinket és ellenszenvünket, míg azok adott esetben akár megvetésként, undorként és gyűlöletként térnek vissza. Bentről megélni ezt nem túl kellemes. De kívülről nézve (mint például Háy darabján keresztül), vicces is lehet. Elrettentő is.”, olvasható az előadás beharangozójában.

A szöveg eredetileg a Nemzeti Színház felkérésére készült, a következő bibliai parancsolatból kiindulva: „Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj a földön, amelyet az Úr a te Istened ád tenéked.

A Kortárs drámák egy régi házban a Shoshin Színházi Egyesület és a Vallásszabadság Háza (Kossuth/1989. december 21 sugárút 14 sz.) közös kezdeményezése.

Felolvasnak: Györgyjakab Enikő, Kántor Melinda, Kiss-Ferenczi Sára, Szántusz Noémi e.h., Dimény Áron, Köllő Csongor, Orbán Attila, Varga Péter e.h.. Rendezte: Köllő Csongor.

(Borítókép: Háy János is jelen lesz az eseményen. Fotó forrása: A szerző hivatalos Facebook-oldala)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Spárgabizottság”: a német követségnél ...
Ludovic Orban: megtettük az ...
Hagyományosan kezdődik a megye ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ