Folytatják a folyómedrek tisztítását, megerősítését
Vissza

Folytatják a folyómedrek tisztítását, megerősítését

A Kolozs megyei Szamos-Tisza Vízügyi Társaság a szükségállapot idején is folytatja folyó-karbantartási tevékenységét, betartva a koronavírus-fertőzés megelőzésére vonatkozó intézkedéseket.

Jelenleg a terepen dolgozó csoportok a Kis-Szamos kolozsvári és apahidai szakaszán hidromechanikai karbantartási munkálatokat végeznek, a Murători és a Békás patakból pedig eltávolítják a növényzetet és újrafestik a jelzéseket.  Rendezik a Bélesi patak medrét, hogy felszámolják a téli áradások nyomait, a palatkai Imbuz folyó völgyét pedig megtisztják.

Eddig a Nádas folyó mentén dolgoztak Szucság településen, a Fütes völgyén Szamosújváron, és  a megrongálódott korlátokat újra cserélték Kolozsváron, a Kis-Szamosnál.

Idén karbantartási, takarítási munkálatokat terveznek a Kis-Szamos folyó mentén Szamosújváron, Szilágytőn, Széplakon, Dengelegen és Bonchidán, a Szamos folyó mentén Dés, Révkolostor, Csatány és Néma településeken. Dolgoznak még Szászfenesen a Fenes folyó mentén, Gyaluban és Nagykapuson a Kapus folyó mentén, és Borsaújfalúban a Borsa folyó és mellékfolyói mentén. Tervben van még Dés patakmedreinek kitakarítása, valamint a Hideg-Szamos völgyének kipucolása Kisbácsban és Kajántón.

Folyómedri növényvédelmi munkálatok zajlanak Magyarköblös és Apahida településen és a Béles folyónál.

A vízügyi társaság közleményében megjegyzi: nem tartozik a feladatai közé, de a folyókat is kitakarítják, összeszedik a hulladékot, amit a helyi önkormányzatoknak kellene megtenniük. Ily módon támogatják a polgármesteri hivatalokat, és emlékeztetik a lakosságot arra, hogy mindenkinek részt kell vállalnia a folyóvizek tisztításában.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Hervay olyat tud a világról ...
Fejlődési pályán
Római utcarész, neolitikumi sír az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ