Folyamatos a jelentkezés az Anyó nyári óvodába
Vissza

Folyamatos a jelentkezés az Anyó nyári óvodába

Javában zajlik a beiratkozás az Anyó nyári óvodába, az Argumentum Nostrum Egyesület és az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezete által közösen szervezett hiánypótló gyerekfogalkozásokra. Az idén második kiadásához érkezett nyári foglalkoztató július 2-a és augusztus 24-e között várja az óvodás korú gyermekeket heti programokkal, játékokkal.

A nyári óvoda eredetileg 27 csoportban, 22 óvónő és két önkéntes bevonásával hirdette meg a programjait, de a túljelentkezés miatt növelték az induló csoportok, és a programban résztvevő óvónők számát.

– Jelenleg 10 helyszínen 36 csoport indítását tudjuk vállalni, mintegy 25 óvónő bevonásával – részletezte Fekete Emőke, az Argumentum Nostrum egyesület elnöke. A legtöbb csoportban már lezártuk a jelentkezést, hiszen a tervezett húszgyerekes létszámot nagyon hamar elértük, helyenként meg is haladtuk. Mivel a kérések száma meghaladta a 756 beiratkozót, bővítenünk kellett a keretet. Így 9 új csoport valamint 3 új óvónő bevonása mellett döntöttünk, így biztosítva helyet azon érdeklődők számára, akiknek eddig nem sikerült helyet találniuk a programkínálatunkban – tájékoztatott Fekete Emőke.

Az Anyó nyári óvodáról bővebb információt a program Anyó – A nyári óvoda facebook oldalán olvashatnak. A programba a https://goo.gl/forms/DQfUdPvocR8a0f7H2 linken lehet iratkozni.

Szabad helyek vannak még a július 9-13 között zajló Hídelve, Kálvin/Câmpeni utca 1B szám alatt; a július 30 – augusztus 3 között zajló Györgyfalvi negyedi, Barátok/Alverna utca 53 szám alatt; az augusztus 6 – 10 között zajló Tanár/Ion Creangă utca 4-6. szám alatt; az augusztus 6 – 10 között zajló Hídelve, Kálvin/Câmpeni utca 1B szám alatt; az augusztus 6 – 10 között zajló Györgyfalvi negyedi, Alverna utca 53 szám alatt, és az augusztus 13 – 17 között zajló Monostori negyed, Gr. Alexandrescu 27 szám alatt.

A tavalyi évben indult rendhagyó kezdeményezés a kezdetektől nagy érdeklődésnek örvendett. A nyári óvoda program 2017 nyarán 17 óvodai pedagógus közreműködésével 7 helyszínen, 19 csoportban biztosított napközi foglalkozást óvodás korú gyermekeknek, 6 héten keresztül. A programban 2017-ben közel 400 gyermek vett részt.

A programok létrejöttét támogatta Kolozsvár valamit Kolozs megye önkormányzata és a Bethlen Gábor Alap.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Már csaknem 43 millió fertőzöttet ...
Kijev kemény reakcióval fenyegeti ...
Kormányfő: a szabadban kocogóknak nem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ