Fölényes dési siker a Gutin aljában
Vissza

Fölényes dési siker a Gutin aljában

Mindössze 59 perc kellett a Dési Egyesülés röplabdázóinak, hogy az ellenfél pályáján megverjék (inkább elverjék) a többnyire ifikből álló Nagybányai 2-es ISK csapatát a férfi A1-osztály 21. fordulójában rendezett mérkőzésen.

(erkedi, póka)

Szükség is volt a fölényes sikerre, hiszen immár öt forduló óta nem nyertek Marius Dascălu és Szilágyi Tibor mesterek legényei. Máskülönben Máramarosban mindig is kitettek magukért a vendégek, az utóbbi esztendőkben többször két vállra fektették a város másik (sokkal tapasztaltabb) együttesét, a Ştiinţa Explorări gárdáját. Igaz, ezúttal könnyű dolguk volt, mivel a hazaiak eddig alig 7 pontot gyűjtöttek be, de azért a helyi derbin, nagy meglepetésre igazán megleckéztették ellenfeleiket. Az Egyesülés, ellenben, komolyan vette a hétvégi összecsapást és fölényesen nyert 3:0 (14, 11, 16) arányban. A Szamos mentieknél a legeredményesebb játékosok Vasile Talpă és Andrei Mihalescu voltak, míg a hazaiaknál ezúttal is a zilahi származású Versényi Levente tűnt ki. Az Egyesülésnél szóhoz jutott az idén ritkábban szereplő Eduard Catrinel, Sergiu Tămăşilă és Natan Săvan tartalék is, ugyanis a gyengébb képességű nagybányai alakulattal szemben ezt is megengedhették maguknak a dési trénerek.

Ezzel a mérkőzéssel a désieknek lezárult a bajnokság alapszakasza, hiszen az utolsó forduló keretében kitűzött Ploieşti-i LMV Tricolorul elleni meccset már lejátszották ezelőtt két héttel Désen. A végeredmény 3:2 volt a prahovaiak javára. Ilyen körülmények között az Egyesülés már e hét elejétől készülhet a március 3-án rajtoló 7–12. helyosztó rájátszására (ha egyáltalán megrendezik).

Becsülettel helyt állt, de vereséget szenvedett a fővárosban a Kolozsvári Universitatea SK a Bukaresti Dinamótól. Răzvan Parpală és Lőtei Rómeó Attila legényei kereken 100 percen át küzdöttek, az első és a harmadik játszmában nem volt esélyük, de egy kis szerencsével kiküzdhették volna az aranyszettet. A végeredmény 3:1 (13, –28, 10, 26) volt a Dinamó javára.

Az egyetemisták szombaton az alapszakasz utolsó fordulójában a Nagybányai Ştiinţa Explorări fogadják a Horia Demian Sportcsarnokban.

A forduló többi eredménye: • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Temesvári ESK 3:0 • Bukaresti MSC–Bukaresti Steaua 0:3 • Krajovai U MSC–Galaci Arcada 1:3. Hétfőn játsszák a Ploieşti-i LMV Tricolorul–Zilahi MRK mérkőzést (18 órakor, élőben közvetíti a DigiSport4 tévéadó) és az utolsó fordulóból előrehozott Temesvár–Arcada meccset. Az állás: 1. Steaua 56 pont/21 mérkőzés, 2. Ploieşti-i 52/21, 3. Arcada 49/21, 4. Buk. MSC 41/21, 5. Zilah 40/20, …, 8. DÉS 27/22, …, 10. KOLOZSVÁR 14/21.

A hölgyeknél a 17., utolsó előtti fordulót rendezték, a Kolozsvári U NTT Data sűrű hetet zárt, de hazai pályán sem tudott nyerni. Az éllovas Bukaresti MSC ellen egy óra és 14 perc alatt veszítettek Ciprian Dărnescu és Luminiţa Trombiţaş tanítványai, a találkozó 3:0 (17, 16, 12) arányú vendégsikert hozott a Horia Demian Sportcsarnokban. Az U NTT Data szombaton a Târgoviştei MSC otthonában zárja a bajnoki sorozatot.

A többi eredmény: • Jászvásári/Iaşi-i Penicilina–Bukaresti Dinamó 3:2 • Lugosi MSC–Târgoviştei MSC 2:3 • Temesvári Agroland–Marosvásárhelyi Medicina ESK 3:1 • Bákói Ştiinţa–Balázsfalvi Volei Alba 3:1. Az állás: 1. Buk. MSC 48 pont, 2. Balázsfalva 42, 3. Bákó 38, …, 9. KOLOZSVÁR 11.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Keresik az Aranyos folyóba ugrott férfit
Egyetlen homlokzati fal maradt a Rózsa ...
Megalapozatlan, hogy Magyarország a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Gulaş, paprikaş, ozosep
  • Maradt a sötétség
  • Je suis Noa
  • Véget érnek ma a középiskolás tanévzáró ...
  • VIDEÓRIPORT - Az amerikaiakkal karöltve ...