Földrajz-történelmi tanulmányverseny gimnazistáknak
Vissza

Földrajz-történelmi tanulmányverseny gimnazistáknak

Második Kárpát-medencei földrajz-történelmi tanulmányi versenyét hirdette meg a Gyermekjóléti Alapítvány és a Megújuló Oktatásért, Nevelésért Mozgalom. A verseny célja a tehetséggondozás, a versenyszellem fokozása, a motiválás, valamint a hagyományteremtés.

Az egyetlen online fordulóból álló vetélkedő 2020. április – májusában zajlik, a részvételt jelentkezési lap kitöltéséhez kötik, amely elérhető a https://tanulmanyi-verseny9.webnode.hu/ honlapon, akárcsak a versenyfeladatok. A tematikus részek megoldásait külön-külön fájlban, de egy e-mailben kérik visszaküldeni a gyja.tanulmanyiverseny@gmail.com emailcímre. A megoldások visszaküldési határideje 2020. május 25. A versennyel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket is erre az emailcímre várják. Javított feladatlapot (megoldólapot) nem küldenek vissza. A végeredményt – amely ellen fellebbezési lehetőség nincs – emailben közlik 2020. június 10-ig.

A versenyre oktatási intézmények képviseletében csapatban vagy egyénileg 5-8. évfolyamos diákok jelentkezését várják, oktatási intézményenként maximum 5 fő erejéig. A verseny témakörei és forrásanyaga az általános iskolai tananyagból és az internetes, könyvtári gyűjtésből kerül ki. A versenybizottság elnöke Nagy-L. István történész, muzeológus, igazgató. A legügyesebbek között okleveleket, vásárlási utalványokat, múzeumi belépőket, osztanak szét.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mától lehet regisztrálni a 11. ...
Az RMDSZ nem támogatja bizalmatlansági ...
Költségvetés-kiigazítás: mire jut több ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ