Film- és médiatudományi konferencia a Sapientia Kolozsvári Karán
Vissza

Film- és médiatudományi konferencia a Sapientia Kolozsvári Karán

A Sapientia EMTE Média Tanszékének oktatói 19. alkalommal szerveznek október 25-26-án kutatásaikhoz kapcsolódó nemzetközi filmtudományi konferenciát, amelyet az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés övezett. A rendezvény mára jelentős szakmai eseménnyé, nemzetközi szintű filmelméleti fórummá nőtte ki magát. Az idei konferencia címe a Festőiség: vizuális élvezet és intermedialitás a kortárs filmben, művészetben és digitális kultúrában.

A téma szorosan kapcsolódik a Pethő Ágnes tanszékvezető professzor által vezetett kutatócsoport munkájához, amely a film és a művészeti ágak kapcsolatait tárja föl, és amelyet a román oktatási és tudományos kutatásért felelős minisztérium (UEFSCDI) támogat.

A konferenciának a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának épülete ad otthont. A pénteki megnyitót követően három, illetve négy párhuzamos szekcióban zajlanak az előadások, a nap végén pedig a neves filmteoretikus, Laura Mulvey tart előadást, 17 órai kezdettel az egyetem Hunyadi Mátyás (Aula Magna) dísztermében. A szombati napon szintén három, illetve négy párhuzamos szekcióban lehet előadásokat hallgatni, valamint 11:45 órakor Steven Jacobs a film és vizuális művészetek összefüggéseit kutató művészettörténész előadását.

A konferencia részletes programja elérhető a Média Tanszék http://film.sapientia.ro/hu/ honlapján a kutatás fülnél.

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. Pénteken 9 órától a konferencia végéig folyamatosan lehet jelentkezni a regisztrációs pultnál.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Választás: felügyeli a ...
Választás: a koronavírussal fertőzöttek ...
Másodfokú viharriasztás harminc megyében

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ