Ferenc pápát folyamatosan tájékoztatják az Iránban és a térségben történő eseményekről
Vissza

Ferenc pápát folyamatosan tájékoztatják az Iránban és a térségben történő eseményekről

Ferenc pápa "tájékozott", és imájával is kíséri az Iránban és térségében zajló eseményeket - közölte Matteo Bruni szentszéki szóvivő az olasz hírügynökségekkel péntek este.

Leo Boccardi érsek, Teheránban szolgáló apostoli nuncius a Vatikáni Rádiónak, majd az olasz hírügynökségeknek adott interjúkban megerősítette, hogy Ferenc pápát folyamatosan tájékoztatják az Iránban és az egész térségben történő eseményekről. Boccardi a Szentszék aggodalmát hangsúlyozta.
    A vatikáni diplomata beszámolója szerint "erősödő feszültség" érezhető Iránban. Kifejtette, hogy a Kászim Szulejmán iráni tábornok halálát követő utcai megmozdulásokat kezdetben a hitetlenkedés uralta, ami azután erőszakos tiltkozássá alakult át.     Az apostoli nuncius úgy vélte, a feszültség soha nem látott méreteket öltött, és ez tovább komplikálja a térségben már korábban is "izzó" helyzetet.
    Leo Boccardi a béke és párbeszéd útjának követésére szólította fel az egész nemzetközi közösséget. "A történelem megtanította, hogy a háború és a fegyverek nem kínálnak megoldást a mai világ problémáira sem. A tárgyalásban kell hinni" - jelentette ki a vatikáni nagykövet.
    Emlékeztetett, hogy a katolikus egyház Ferenc pápa vezetésével két napja, január elsején tartotta meg a béke világnapját.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Visszacsalogatja 30 millió eurós új ...
Sporthírek röviden
VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ