Felújítják a Caragiale Parkot és környékét
Vissza

Felújítják a Caragiale Parkot és környékét

Láthatóvá és élvezhetővé válik a Malomárok egy újabb szakasza, valamint megújul az I. L Caragiale park, a Báthori/O. Petrovici utca és a Malom/George Bariţiu utca egy része. A felújításra vonatkozó projekt költségvetésének sarokszámait szintén tegnapi ülésén fogadta el Kolozsvár önkormányzata.

A felújítás előtt régészeti ásatásokat hajtanak végre a parkban, ezek célja felfedni a középkori város épületeinek maradványait. Az eredményeket vizuális, kreatív megoldásokkal a járókelők elé tárják a felújítást követően. A park felújítása során új és modern városi bútorzatot – nyugágyakat, hagyományos padokat és kőpadokat, biciklitartókat, valamint egy automata illemhelyet helyeznek el és felfrissítik a növényzetet.

A Báthori utcában felszámolják a parkolókat, maga az utca shared space-szé alakul, azaz eltűnnek a járdák, az autósok és a gyalogosok pedig osztoznak a járófelületen. Az utcában ugyanakkor fasort telepítenek. A Malomárkot jelenleg elfedő burkolatot eltávolítják, és elérhetővé teszik a víz színét a járókelők számára. A projekt költségvetése 25,5 millió lej. A befektetés megvalósítására 24 hónapot szabott meg az önkormányzat.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Edi Iordănescu második CFR-kalandja ...
Egy dollárért hozat kőzetmintát a ...
Lezárult a levélvoksolás, szombaton ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ