Feljelentették Băsescut újabb magyarellenes kirohanása miatt
Vissza

Feljelentették Băsescut újabb magyarellenes kirohanása miatt

Feljelentette Traian Băsescut az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) Brassai Hunor, a Magyar Polgári Párt (MPP) MINTA nevű ifjúsági szervezetének elnöke a volt államfőnek a ditrói ügy kapcsán tett magyarellenes kijelentései miatt.

A jelenleg EP-képviselői tisztséget betöltő Băsescu egy televíziós beszélgetés alkalmával úgy nyilatkozott: a Hargita és Kovászna megyében élő románok folyamatosan ki vannak téve a magyarok és a székelyek idegengyűlöletének, az Erdélyben élő magyarok képtelenek a békés együttélésre más nemzetiségekkel.  A magyar „frusztrált nép”, egyértelműen őket terheli az erkölcsi felelősség a ditrói botrányért - mondta Băsescu azt bizonygatva, hogy a sri lankai munkásokkal szemben tanúsított bánásmódot alkalmazzák az ott élő románokkal is. Azt nyilatkozta: a „megrögzötten románellenes” Kelemen Hunor elnökké választása óta erősödtek fel a szélsőséges hangok a magyar közösségben.

Brassai szerint megengedhetetlen az erdélyi magyar közösség megbélyegzése, valahányszor ilyesmi előfordul, határozottan fel kell lépni, és a rendelkezésre álló eszközökkel meggátolni, hogy a politikusok mesterségesen keltsék a feszültséget magyarok és románok között.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kína szankciókkal válaszol az ujgurok ...
Épségben olvadtak ki a francia Alpokban ...
Élő közvetítések sorozatát indítja a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ