Felhívás – Olvasójáték a marosvásárhelyi könyvvásáron
Vissza

Felhívás – Olvasójáték a marosvásárhelyi könyvvásáron

Grecsó Krisztián, Igaz Dóra, Keresztesi József és Wéber Anikó legújabb köteteivel hirdeti meg idei olvasójátékát a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár. A hatodik alkalommal megszervezett Olvasd el, és játssz velünk olvasás-népszerűsítő játékra idén négy kategóriában jelentkezhetnek a diákok, derül ki a szervezők közleményéből.

A negyedikeseknek Keresztesi József: Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza verses meseregényét, az ötödikeseknek és hatodikosoknak Igaz Dóra Egy fiú a csapatból című kötetét kell elolvasniuk, a hetedikes és nyolcadikos korosztály Wéber Anikó idén megjelent Zuhanórepülés című kötetével kell megbirkózzon, a középiskolások pedig Grecsó Krisztián legújabb könyvével a Verával nézhetnek szembe. 

A vásár gyermek és ifjúsági programjainak keretében sorra kerülő játék a szervezők szerint kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek igényes kortárs irodalmi alkotásokkal ismerkedjenek meg és felkeltse az olvasókedvet azok körében is, akik csak barátkoznak a nyomtatott betűkkel. Az Olvasd el, és játssz velünk nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, a játék évek óta többszáz kis- és nagydiákot mozgat meg az ország több megyéjében.

A versenyre szeptember 20-ig kell jelentkezniük a három fős csapatoknak, akik előválogatón vesznek részt. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 7-én teszik közzé. A döntősök a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja.

A verseny felhívó szövege elérhető: https://www.facebook.com/konyvvasar/

Jelentkezés és további információ kategóriánként:
csucsok@vasarhely.ro
egyfiuacsapatbol@vasarhely.ro
zuhanorepules@vasarhely.ro
vera@vasarhely.ro

(Fotó: Szigeti Szenner Szilárd) 


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjak ...
Bolognai professzor, felvidéki ...
Alkotmánysértő volt Teodor Meleşcanu ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • RMDSZ 30 – ünnepi rendezvény ...
  • Nincs harag
  • Diákok, figyelem! Változnak az ingyenes ...
  • VIDEÓ - #WEREMEMBER – Fotókkal a ...
  • Trianon – Apponyi száz éve ...