Felhívás a Kárpát-medencei magyar középiskolák részére
Vissza

Felhívás a Kárpát-medencei magyar középiskolák részére

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap 2018-ban a Kárpát-medencei magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat.

A díj társadalmi fővédnöke Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a család részéről felkért fővédnök gróf Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája. A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj adományozására a Kárpát-medencei magyar középiskolák diáksága tehet javaslatot oly módon, hogy minden év januárjától május végéig a díjazottakra az illetékes diákönkormányzatnál, vagy az iskola vezetőségénél írásban jelölteket állíthat. Az iskolák részvételi szándékukat (regisztráció) 2020. április 30-ig, majd az írásbeli jelöléseket legkésőbb 2020. május 30-ig küldhetik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának.

Arra kérik tehát a középiskolák tanulóit, hogy arra a személyre, akiről úgy gondolják, hogy akár közéleti, akár tudományos, vagy a művészeti munkássága Széchenyi István szelleméhez méltó, s megítélésük alapján a Stádium-díjra érdemes lehet, tegyenek írásbeli javaslatot.

Jelöltté csak az válhat, akire az összesítések alapján legalább 100 diák írásbeli javaslatot tett. Az érvényes jelöltek listáját – a beérkezett jelölések alapján – a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriuma az alapítvány honlapján és Facebook-os oldalán legkésőbb 2020. június 10-én kategóriánként közzéteszi. (A jelölésekhez kérik csatolni a jelölt írásbeli bemutatását és fényképét is, amelyeket közzétesznek.)

Ezt követően a diákságnak lehetőségé nyílik a jelölteket bemutatni és népszerűsíteni, amelyhez a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap, online felület biztosításával, konferenciák és interaktív játékok szervezésével, publikációk közlésével és más hasonló módon segítséget nyújt.

A díjról a Kárpát-medencei magyar középiskolák diáksága szavaz 2020. szeptember 21-től (Széchenyi István születésnapjától) 2020. október 24.-e éjfélig, oly módon, hogy a közjegyző által is ellenőrizhető. Az elektronikus program az alapítvány honlapján az erre a célra kialakított oldalon a szavazás napján megjelenik, s a diákok az iskoláknak megküldött regisztrációs technika segítségével – nevük titokban tarthatóságával – szavazatukat az alapítvány honlapján keresztül elérhető felületen a három kategóriában leadhatják.

Az eredmény nyilvánossá tételére 2020. október 26-án, a Stádium díj átadására 2020. november 16-án kerül sor.

Kérik az iskolákat, hogy a Stádium-díjjal kapcsolatos programok minél szélesebb körű megvalósulása érdekében jelöljenek ki egy kapcsolattartót, aki a regisztrációs űrlap elektronikus beküldésével jelzi az iskola részvételi szándékát, az alapítvány minden egyéb ügyben a stadium@szechenyicsalad.hu levelezési címen elérhető.

 A pályázattal kapcsolatos információkat a www.szechenyicsalad.hu honlapon megtalálhatják.

A kapcsolódó időpontok sorrendben: regisztrációs határidő 2020. április 30; jelöltek leadási határideje 2020. május 30; jelöltek közzététele 2020. június 10; jelöltekre való szavazás indítása 2020. szeptember 21; szavazás lezárása 2020. október 24, 24 óra; eredmény nyilvánossá tétele 2020. október 26; Stádium díj átadásának időpontja 2020. november 16.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ